Niculae Zavera – un duh sărac

în Actualitatea politică

Monica Vasilescu

Niculae ZaveraSunt câte unii care nu au parte în viață de niciunele și mențin sărăcia (de orice fel) la stare de sine stătătoare. Niculae Zavera a avut parte de unele și acestea i-au ajuns pe tot parcursul vieții. După o carieră de funcționar livid la stat, Zavera a devenit vicepreședinte al Consiliului Județean Teleorman, iar asta l-a încununat. Nu prea știe cum să se comporte în postura actuală, nu știe când să tacă, nu știe să vorbească, dar ocupă unul dintre scaunele importante din administrația județeană și asta face toți banii. Ai contribuabililor, desigur.

Față de alți pesediști, Niculae Zavera pare puțin ambițios din fire, dacă ne uităm la averea acumulată până la vârsta considerabilă pe care o are. Ori n-a vrut, ori n-a știut, ori totul este pitit, dar, oficial, actul avuției este gol precum Dracul când se întrevede în politica autohtonă: niciun teren, nicio clădire, niciun metal prețios, nicio activă financiară.

Are doar o mașină în care, probabil, doarme, dacă nu cumva e ”ginere în casă” sau locuiește cu chirie. Asta nu este, însă, de condamnat. Faptul că nu deține bunuri materiale îl face pe Zavera să se agațe de cele efemere, iar funcția de vicepreședinte l-a făcut să se simtă atât de împăcat cu el însuși încât se vede șerif chiar și atunci când joacă Solitaire.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

4 Comments

  1. Un personaj insipid.Pentru a ascunde nulitatea si caracterul sau,foloseste des cuvantul „deontolog” in discutiile cu altii,
    precum si alte 2-3 cuvinte nefolosite de nimeni , cautate prin vreun dictionar , pe care le arunca aiurea in discutii sa vada daca interlocutorul e expert in lingvistica.
    Familist convins cu principii ,de ani de zile viseaza cu ochii holbati la posteriorul functionarei din cladirea alaturata.

  2. Acum vad si eu articolul acesta. Pai Zavera asta e cel care a facut ca la Troianul , PSD sa piarda alegerile pentru primar astaprimavara. Sa vina Dragnea sa intrebe lumea cum radea de el. E lingaul lui Nitulescu , de mult.

  3. Daca avea avere era corupt, daca nu are pentru ca a muncit corect va bateti joc…in cazul asta ne meritam soarta sa ne chinuim…

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Cele mai recente în Actualitatea politică