Nicolae Iorga, omagiat la muzeu de Ziua Culturii Naţionale

în Cultură

AFIS NICOLAE IORGA copyMuzeul Judeţean Teleorman, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Teleorman, în colaborare cu Biroul Judeţean Teleorman al Arhivelor Naţionale şi Şcoala Gimnazială nr. 7 Alexandria, organizează vineri, 15 ianuarie 2016, ora 11.00, simpozionul „Nicolae Iorga – personalitate marcantă a culturii româneşti”.

Manifestarea este prilejuită de sărbătorirea „Zilei Culturii Naţionale”, aşa cum a fost declarată potrivit Legii nr. 238/2010. În cadrul evenimentului vor fi susţinute următoarele comunicări:

O viaţă de om aşa cum a fost – Nicolae Iorga, date biografice – Claudiu Olaru, Muzeul Judeţean Teleorman;

Teleorman – momente social-culturale în scrierile şi publicistica lui Nicolae Iorga – Cătălin Zarzără, Biroul Judeţean Teleorman al Arhivelor Naţionale;

Publicaţii ale marelui istoric Nicolae Iorga – prof. Cătălin Florea, Şcoala Gimnazială nr. 7 Alexandria.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*