Nicolae Doboș și Alex Antonescu au dat startul unui nou proiect muzical. Primul concert N.D. Music Band a avut loc la Alexandria

în Cultură

Carmen Dumitrescu

Așa cum am mai anunțat, Nicolae Doboș, artizanul iubitei trupe Arhaic, a pus la cale, împreună cu tânărul percuționist Alex Antonescu un nou proiect muzical, botezat ND Music Band. Desigur, proiectul este unul dificil, pentru că el este unul instrumental și pune la încercare urechea muzicală a cunoscătorilor de muzică bună. Dar încercarea a fost considerată semnificativă, iar la finalul săptămânii trecute, la restaurantul Unicom din Alexandria s-a petrecut evenimentul de lansare a noului proiect, împreună cu prietenii lui Nicolae Doboș și ai Trupei Arhaic. Seara a fost una specială, așa cum se întâmplă de obicei în cadrul momentelor culturale organizate de Nicu Doboș, acesta invitând alături de el și de Alex Antonescu prieteni cu aptitudini artistice. Astfel, seara a fost o succesiune de clipe poetice și de momente muzicale care au impresionat publicul, prezent într-un număr mai mare decât de obicei.

Astfel, invitata de onoare a lui Nicolae Doboș a fost folkista Mihaela Stoica, venită de la Giurgiu special pentru eveniment, ce a interpretat melodii din cadrul Cenaclului Flacăra, dar și compoziții proprii, pe versurile unor autori giurgiuveni. Apoi, pe rând, au împărtășit publicului creații proprii poeta Georgeta Datcu și scriitoarea Ela Nicolau. Actorul Mircea Domnaru și subsemnata au recitat poezii din creația poetică a lui Marin Sorescu și George Coșbuc, iar tinerii actori de la Trupa Scenik au interpretat un fragment din piesa de teatru Persuasiune, care va avea debutul în curând la Alexandria. Un alt moment frumos a fost cel al tinerei pianiste Bianca Voinea, care a impresionat publicul prin talentul și perseverența ei, demonstrând, încă o dată, că Teleormanul e plin de copii talentați.

Recitalul ND Music Band a fost, însă, momentul de apogeu al serii, Nicolae și Alex reușind să producă multă emoție în rândul auditoriului. Cu atât mai mult cu cât Nicolae Doboș a mărturisit că forța muzicii sale din cadrul acestui proiect vine din durerea pe care a simțit-o în vremea când s-a luptat cu o boală foarte gravă. Mai mult, el a împărtășit faptul că dacă nu ar fi trecut prin acea grea încercare, probabil n-ar mai fi luptat acum atât de mult pentru a răspândi mesajul său artistic. Seara a fost cu adevărat speculoasă și a reprezentat, ca de obicei, și un prilej de întâlnire între prieteni care știu că, dincolo de orice, cel puternic liant dintre oameni are legătură cu valorile comune.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*