liberinteleorman.ro

Nicolae Bocancilă, primar la Trivalea-Moșteni: ”De când a venit USL, nu s-a obținut niciun proiect nou”

Monica Vasilescu

nicolae bocancilaNicolae Bocancilă a candidat pe listele PP-DD, este liberal în adâncul sufletului, dar preferă să rămână independent politic. Deocamdată. Asta pentru că s-a săturat de jocuri de partide, care nu fac altceva decât să pună opreliști mersului în administrație. ”Am proiectul de alimentare cu apă, care stagnează, proiectul privind baza sportivă, pe care nu cred că îl vom lua. De când a venit USL, nu s-a obținut niciun proiect nou. La nimeni, nu doar la mine”, a spus primarul.

Răzvrătit din fire, Nicolae Bocancilă spune că a încetat colaborarea cu partidul lui Dan Diaconescu îndată ce a simțit incorectitudinea, transpusă în faptul că pepedediștii au vrut să-i impună un viceprimar de la PSD, partid cu care acesta ”s-a bătut” în campania electorală.

Deși recunoaște fățiș că în sinea sa este liberal, are spirit rațional și nu dorește să profite de ordonanța prin care primarii se pot transfera la alte partide, din două motive: nu-i place să schimbe regulile în timpul jocului, iar pe de altă parte, i se pare că acest pas ar fi riscant.

Referitor la ”tratamentul” pe care îl primește de la Guvern, primarul este ocolit la împărțeala financiară, dar s-a descurcat cu ce a avut, considerând prioritar să facă școala, dispensarul, primăria, biserica. ”Trebuie să fii un bun gospodar. Tot ce am făcut a fost cu fonduri proprii. Plus că am avut nouă miliarde de lei vechi datorii de la fostul primar, pe care le-am rezolvat în mare parte. Am avut probleme cu inundațiile, dar nu am primit niciun ban. Cum m-am descurcat? Am mai deranjat oamenii din comună în ceea ce privește plata taxelor și a impozitelor și acum avem o bună încasare de la populație”, a declarat primarul.

Pe lângă cele legate de neîndeplinirea unor proiecte, primarul mai are un OF: nu primește fondurile lunare de la stat pentru persoanele cu handicap, iar asistenții personali nu mai au bani de hrană și medicamente. Cu toate că primăria deține cota sa de parte, 25%, restul de bani înregistrează o întârziere de peste trei luni.

Norocul acestor oameni, dacă se poate spune așa, este că se apropie campania electorală și, chiar dacă unii dintre ei nu sunt în măsură să voteze, nu se va rata ocazia se a se demonstra ”inima largă” a guvernanților, care au valori de stânga, dar țin nevoiașii cu ambele mâini întinse.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Articolul precedent

Suhaia e în pană de bărbaţi ! Valentina își caută soț la TV

Următorul articol

Chiar dacă stă mai prost cu limba română, Ică Calotă a obţinut spaţiu de la Consiliul Judeţean Teleorman

Cele mai recente articole de Actualitatea politică