Nicolae Bădănoiu: ”Nu sunt mulțumit de banii primiți”

în Actualitatea politică

Monica Vasilescu

Nicolae BadanoiuLa Videle, greaua moștenire a lui Nicolae Bădănoiu, de la fosta administrație, încă își mai face simțite efectele dezastruoase. Chiar dacă a reușit să pună pe picioare localitatea, aflată în moarte clinică la un moment dat, în cei trei ani și jumătate de la preluarea mandatului, primarul actual încă mai are de luptat pentru a pune lucrurile la punct, iar pentru asta își mai dorește încă patru ani la primărie, ultimii după cum spune tuturor.

Pentru a realiza tot ceea ce și-a propus, Nicolae Bădănoiu are nevoie, în mod special, de bani și nu se sfiește să spună asta, cu subiect și predicat, mai marilor din funcții, care dirijează bănetul. El, precum toți primarii, a primit recent o sumă, printr-o hotărâre a Consiliului Județean Teleorman, în jur de un miliard jumătate lei vechi, bani care nu-l satisfac prea mult, mai ales că i se pare că e și o nedreptate legislativă la mijloc.

”Nu sunt mulțumit de banii primiți. Se ia în calcul gradul de colectare a taxelor și impozitelor, corelat cu numărul de locuitori și suprafața localității. Noi am demarat toate procedurile legale pentru a obține bani de la cetățeni, avem un grad de încasare foarte mare. Se pare că avem de pierdut că suntem corecți. Trebuie schimbat ceva”, a declarat edilul-șef.

Din acești bani, Nicolae Bădănoiu a dat o parte din bani către Școala nr. 1, pentru un grup sanitar, a ales să sprijine niște activități sportive, iar restul se va împărți în reglări și facturi restante.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*