Nicolae Bădănoiu n-are probleme cu banii

în Actualitatea politică

Nicolae BadanoiuCarmen Dumitrescu
După plecarea lui Lucian Militaru din fruntea Primăriei Videle, noul primar ales al localității a avut multe probleme de înfruntat. Greaua moștenire a lui Militaru urma să-și facă simțite efectele o lungă perioadă de timp, iar noul primar, tânăr și neexperimentat în domeniul administrației nu părea că va reuși să schimbe lucrurile în bine. Însă toți cei care l-au judecat astfel pe Nicolae Bădănoiu au fost nevoiți să recunoască în numai câteva luni că au greșit amarnic, pentru că tânărul primar ales al orașului Videle a reușit să pună pe picioare o localitate aflată în moarte clinică.
De altfel, cunoscătorii se refereau adesea la Videle ca la o comună, iar lipsa investițiilor serioase alimenta pesimismul celor care nu credeau că normalitatea e posibilă acolo. Ei bine, iată că în numai câțiva ani la Videle lucrurile s-au schimbat în bine. Investițiile se desfășoară în ritm alert, iar Nicolae Bădănoiu spune că primăria pe care o conduce nu mai are niciun fel de probleme financiare, chiar dacă încă mai plătește de pe urma mandatului nereușit al lui Lucian Militaru: “În acest moment se lucrează la locurile de joacă din parc, dar realizăm și noi locuri de parcare pentru blocuri, astfel încât oamenii să nu aibă nemulțumiri pe această temă. Am alocat suma de 14 miliarde de lei pentru asfaltarea unor drumuri din oraș și 5 miliarde pentru asfaltarea unui drum care leagă două cartiere. Foarte curând vom instala și camere de supraveghere pe tot cuprinsul orașului, în speranța creșterii gradului de siguranță publică. Amplasarea acestor camere de supraveghere ne costă aproximativ un miliard și jumătate de lei, dar cred că este o investiție necesară și am discutat cu specialiștii ca aceste camere achiziționate să fie de o calitate cât mai bună. Am mai alocat un miliard pentru o datorie din 2012, fiind vorba despre niște bani cheltuiți eronat în luna mai de către fostul primar și acum lucrăm la 3 terenuri sintetice, din care două de fotbal și unul de tenis. Am încheiat anul trecut cu excedent bugetar, iar datorii nu mai sunt. De aceea ne permitem acum un proiect de reabilitare a parcului orășenesc și un proiect de reabilitare a Casei de Cultură, de altfel un proiect important pentru care vom semna contractul în jurul datei de 15 septembrie. Am mai alocat 500 de milioane spitalului orășenesc. Nu mai avem niciun fel de problemă cu banii. Chiar voiam la un moment dat să fac un credit, dar am renunțat, nemaifiind necesar. Așa că la noi în oraș lucrurile stau destul de bine, zic eu, și sper să meargă din ce în ce mai bine.”

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

1 Comment

  1. Care investiții se desfășoară in ritm alert proasto?Plecarea Petromului din oraș se numește investiție ?Esti in stare sa publici costul fiecărei lucrări realizată din bani publici ?Poate asa ,tu marea deontoloaga vei descoperi ca 100 de metri de asfalt costa 100 000 de lei,iar 600 de metri de marcaj-25 000 de lei.Nu mai faceți pe ziaristele pentru ca nu sunteți decât niște țuțeri PSD

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*