Nici nu s-a răcit bine Mihai Murar, că un personaj din Caragiale i-a luat locul la PNL Alexandria

în Actualitatea politică

Liderii mor, partidele merg mai departe. E o afirmație justă, până la urmă, deși uneori un pic de umanitate n-ar strica, mai ales în cazul unui partid care se declară a fi de opoziție, dar stă mai mult în vacanță. Decesul liderului PNL Alexandria, Mihai Murar, a fost un șoc pentru toată lumea. Iar în vizorul celor vii a rămas funcția de președinte al organizației municipale de partid, care necesita o ocupare urgentă, la nivel declarativ. Pentru că, în realitate, având în vedere că inactivitatea caracterizează PNL Teleorman, s-ar fi putut respecta o perioadă de doliu mai lungă de zece zile.

Totuși, mai interesant decât faptul că doliul la PNL e de scurtă durată, ar mai fi faptul că locul lui Mihai Murar, profesor de istorie și om care nu se complăcea în situații ridicole, a fost luat, fără probleme de moralitate și conștiință, de Gabriel Nădrag, un liberal rupt parcă din momentele și schițele lui Caragiale. Dincolo de vestimentația interbelică, personajul chiar are ticul acela verbal („Aveți puțintică răbdare”) care îl consacrase pe Zaharia Trahanache.

Desigur, vor fi unii care vor spune că omul e un profesionist la el la fabrică și precizăm că știm acest aspect și nu-l contestăm, dar asta nu-l ajută cu nimic ca politician. Nădrag e un individ fără carismă, fără abilități de comunicare publică și, mai ales, fără talent și strategie. Cum politica nu e muncă în fabrică, ne dăm seama că alegerea lui Gabriel Nădrag drept lider interimar la PNL Alexandria spune, de fapt, multe despre resursa umană a partidului. Dacă din tot PNL-ul, Nădrag a fost prima opțiune pentru ocuparea celei mai importante funcții din organizația Alexandria, atunci cu siguranță, restul sunt fără nicio speranță. Iar dacă PNL intenționează să lupte cu PSD-ul din Teleorman folosind oameni ca Nădrag, atunci mai bine își ia permanent concediu, să nu se mai obosească. Nu că până acum li s-ar fi tăiat răsuflarea liberalilor din Teleorman în vreo luptă cu hidra comunistă.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*