Nela Țigăneșteanu a descoperit o nouă limbă!

în Actualitatea politică

nelaCarmen Dumitrescu
Majoritatea oamenilor se uită la filme atunci când sunt plictisiți. Nu și Nela Țigăneșteanu! Ea preferă să fie activă online… Pe lângă faptul că e consilier județean, mai e și o foarte bună bucătăreasă. În plus, pare o femeie dezinhibată… Iar lista calităților ei nu se poate opri aici. Pentru că, fie că ne credeți sau nu, Nela este și lingvist. Și, în timp ce restul lumii încearcă să se subordoneze regulilor gramaticii, considerând, în mod aberant, că felul în care scrii reflectă ordinea propriilor gânduri și respectul față de ceilalți, ea inventează… o nouă limbă.

Limba Nelei este una cu totul și cu totul specială, pentru că nu ține cont de cratime, de “i”-uri și nici de topică. Ea are sens doar după ce eventualul cititor face un efort de gândire semnificativ și dă dovadă de foarte multă toleranță în abordarea mesajelor. În plus, el trebuie să piardă mai mult timp descifrând… Dar și după ce află gândul Nelei, are garanția faptului că va experimenta un profund sentiment de încredere în sine. Pentru că nu oricine poate citi limba Nelei. După ce ne-a delectat cu percepția ei gramaticală a cutremurului, utilizând deja celebra interogație: “Cutremur, a-ți simțit?”, Nela lovește din nou! Și nu oricum, ci cu sete… De data aceasta, cuprinsă de spiritul sărbătorilor, Nela Țigăneșteanu și-a dorit să le arate tuturor celor care o iubesc și o respectă cât de bine arată torturile pe care ea le prepară acasă. Din păcate, din neștiință, că de rea-credință n-o putem bănui, aceasta a torturat încă o dată limba română, declarându-le afecțiunea sărbătoriților din familia sa astfel: “La mulți ani ptr. sărbătoriți familie mele!”. Adevărul e că după ce coci la blat și amesteci în smântână, efortul de a mai pune un “i” acolo unde gramatica o cere și de a face acordurile între cuvinte poate fi destul de semnificativ.
Până la următoarea abatere, pe care o așteptăm cu sufletul la gură, pentru că limba Nelei începe să ne intereseze mai ceva decât discursurile lui Edi Oprea, îi recomandăm să se limiteze în mediul online strict la postarea unor fotografii. Între timp, n-ar strica să mai deschidă și altă carte decât carnetul de partid, pentru că, uneori, literele alea multe și mici pot da bătăi de cap, dar pot induce și tendința naturală de a scrie corect. Altfel, vom începe să ne întrebăm ce caută Nela Țigăneșteanu în Consiliul Județean Teleorman, dacă scrie într-o altă limbă decât majoritatea? Și ne amintim că, la un moment dat, cineva intenționa să o numească vicepreședinte al autorității județene. Ne întrebăm ce limbă ar fi utilizat în promovarea inițiativelor legislative, dacă Dumnezeu nu i-ar fi dat lui Dragnea mintea cea de pe urmă? Desigur, putem să ne dăm cu toții cu capul de tastatură, descoperind limbi dintre cele mai variate. Dar ne abținem… Eh! Probabil că nu vrem cu toții să ajungem consilieri județeni…

2 Comments

  1. Nela,fermecatoarea Nela, sa se duca la cratita acolo este locul ei.
    Pacat ca analfebetismul nu este fapta penala !!!!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*