Neacșu le-a dat țeapă seniorilor – Nu mai vrea să fie primar de țară, ci tot viceprimar de oraș…

în Actualitatea politică

neacsu ionutCarmen Dumitrescu

Despre viceprimarul Ionuț Neacșu n-ar fi prea multe de spus. Evoluția lui profesională seamănă cu a celor mai mulți dintre membrii de partid ai județului, așa că nu e nimic de blamat sau de apreciat la el. Totuși, se pare, că numirea lui în funcția de viceprimar al Alexandriei a avut un sens bine determinat în mintea seniorilor pesediști. Văzându-l implicat și decis să iasă în față, Drăgușin și prietenii lui au decis să-l ajute. Cum? Să-l pună pe o listă de candidați în vara acestui an, pentru ca tânărul pesedist să aibă oportunitatea de a-și contura destinul sub cele mai bune auspicii. Și pentru a-l pregăti pentru primărit, Drăgușin a profitat de ruperea alianței cu liberalii și l-a numit pe Neacșu viceprimar, astfel încât personajul să mai știe câte ceva despre administrația publică în momentul în care va candida la Mavrodin.

Timpul a trecut și lui Ionuț a început să-i placă la oraș. Oportunitățile sunt mai multe decât la el la țară, modalitățile de petrecere a timpului liber sunt variate, iar prietenii îi sunt cam toți pe aici. De aceea, aflăm acum că pentru a candida la Mavrodin, Ionuț ar fi trebuit să-și facă mutație în comuna cu pricina. Lucru pe care s-a făcut că-l uită. Nu de alta, dar avea și el nevoie de un motiv pentru a le transmite seniorilor că nu-l mai interesează prima poziție într-o primărie mică, ci aceea secundară în cadrul unei primării de reședință de județ. Noi chiar credem că meritau și seniorii ăștia o țeapă, că prea le ies lor jocurile într-un mare fel. În plus, suntem de acord cu Ionuț că locul unui tânăr ambițios nu poate fi o primărie de țară, pentru că se pierd multe oportunități pe parcurs. Și cine știe ce viitor luminos ar putea avea tânărul nostru viceprimar, dacă ar mai fi lăsat să-și demonstreze talentul la centru? Toată treaba e că ne-ar plăcea și nouă un viceprimar care să nu fi fost taximetrist, agricultor, agent de pază, patron de cârciumă și așa mai departe… Deci n-avem nimic cu Ionuț, că e băiat simpatic, dar când numim și noi un profesor universitar în funcția de viceprimar al Alexandriei? Că dacă ne promite asta primarul Drăgușin, lipim personal afișe electorale întru slava PSD-ului!

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*