Muzeul Județean Teleorman serbează Drapelul

în Cultură

drapelulÎn cadrul programului „Muzeul- sursă de cultură şi educaţie” se va desfăşura la Muzeul Judeţean Teleorman activitatea „Ziua drapelului naţional al României”, miercuri 22 iunie 2016, ora 10, cu participarea elevilor clasei a IV-a, însoţiţi de doamna învăţătoare Dan Natalia, de la Şcoala Generală „Ştefan cel Mare”, Alexandria.

Drapelul României, simbol al naţiunii româneşti, a apărut la începutul secolului al XIX-lea. El se serbează pe data de 26 iunie, pentru că în timpul revoluţiei de la 1848 Guvernul Provizoriu a decretat tricolorul: roşu, galben şi albastru, steag naţional al tuturor românilor. Originile lui se regăsesc de-a lungul istoriei românilor având un rol militar; el a apărut din nevoia de a oferi luptătorilor un semn de recunoaştere şi un punct unde să se concentreze în bătălii.

În ziua de azi drapelul are un caracter sacru, de aceea jurământul de credinţă al armatei se depune pe acesta iar cei ce-l poartă sunt datori să-şi dea sângele şi viaţa pentru apărarea lui.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*