liberinteleorman.ro

Muschetarul Nițulescu s-a reorientat politic. Din nou!

5 august 2016

Monica Vasilescu

teodor nitulescuTeodor Nițulescu nu se lasă. Oricât i-ar spune lumea că, în politică, pentru el, ”a zburat puiul cu ața” și cât de puțin zahăr mai e în ceai, baronul încă tânjește după gloria de altădată, atunci când oamenii-preș din jurul lui îi ștergeau bocancii cu spor ori de câte ori era necesar. Pentru că, în esență, de asta îi este cel mai dor lui Nițulescu. De slugi. De putere și… de bani.

După ce i-a bălăcărit pe liderii politici ai defunctului PDL, care i-au luat locul, și a ajuns până la amenințarea că le rupe mâinile și picioarele, Nițulescu a stat o vreme în umbră, dând senzația că s-a liniștit. Chiar dacă presa îl mai combina cu vreun partid ori îl bănuia de vreo șmecherie în stilu-i caracteristic, el nu a răspuns provocărilor, dar a gândit strategii de revenire pe cai mari. La alt partid. În perioada de retragere din prima linie a politicii, a avut câteva dialoguri cu șefii partidelor de pe la noi, atât cât mai sunt cele pe la care nu a fost, și a decis, în ultima clipă, să meargă la braț cu Daniel Fenechiu. Sursele noastre care țin la o bună informare a publicului ne-au spus că Teodor Nițulescu e ca și trecut la PND, după mai multe discuții cu actuala conducere a partidului la nivel de județ. Și cu Daniel Fenechiu s-a întâlnit marele politician, pentru a-i da OK că e binevenit în noua formațiune politică. După toate întrevederile, Nițulescu mai are de stabilit ce funcție va avea în partid (probabil, președinte) și care sunt organizațiile sau oamenii care îl vor urma din grupurile în care a activat până de curând, PDL și PNL.

Și cum nu ne-am imaginat că Nițulescu își face trecerea la un alt partid fără vreo promisiune de viitor, am aflat că primul lucru pe care l-a negociat politicianul a fost locul pe listă la alegerile parlamentare din luna noiembrie. El își închipuie că teleormănenii nu l-au uitat și că îl așteaptă cu brațele deschise și cu buletinul de vot pregătit să pună ștampila pe numele său. Și-a făcut deja planul, că, dintr-un foc, strânge vreo 200 de voturi din fiecare localitate, astfel încât toamna târzie să-l prindă parlamentar. Și nu mai știm ce puteri deține în prezent omul pentru care politica pare să fie singura sa iubire sinceră, dar, probabil, acum joacă toate cărțile care-i vin în mână și uneltește strategii bizare pentru a-și atinge scopul, în timp ce la PNL-ul județean pe care l-a lăsat baltă membrii se vânează reciproc și divizează grupurile de la o zi la alta, prin permutări prea puțin inspirate și neaducătoare de succes.

Ceea ce ne miră pe noi, totuși, nu e ambiția lui Nițulescu, pe care o cunoaștem de-a fir a păr, ci faptul că avocatul Daniel Fenechiu, un personaj decent în linii mari, a acceptat să bată palma cu un baron celebru, în condițiile în care în toate declarațiile publice pune accent pe faptul că Partidul Național Democrat este un partid nou, cu oameni noi, competenți, integri și că ar fi o alternativă la actuala clasă politică. Ne mirăm noi, până ne amintim de vorba lui Octavian Paler, care spunea că politica nu are principii, are numai interese. Iar Nițulescu știe cum să fenteze convingerile morale.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

3 Comments

  1. 200 voturi / localitate x 97 localitati = 19.400 voturi . Pana la 70.000 (aprox.) cam cat e norma pt un deputat si dublu pt senator, e cale lunga…

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

GIRL – Campanie de prevenire a traficului pentru exploatarea sexuală a adolescentelor

Următorul articol

ANRM Teleorman organizează o deplasare la Curtea de Argeș pentru a o omagia pe Regina Ana

Cele mai recente articole de Actualitatea politică