Municipiul Alexandria este văduvit de campioni la șah…

în Actualitate/Actualitatea politică/Sport

Monica Vasilescu

malinaAlexandria ar fi putut avea două campioane naționale la șah, dacă ele nu reprezentau acum alte orașe din țară. Este vorba despre Mălina Aciu și Alexandra Pătru, două alexăndrence medaliate la competiții importante, al căror talent este valorificat de cluburi din afara județului Teleorman.

Pentru că autorităţile locale sunt dezinteresate de copiii deștepți și preferă să arunce sute de milioane pe artificii, pe muzică stradală și pe buletine informative inutile, Alexandria a pierdut două şahiste de excepţie. Mălina Aciu, elevă a Şcolii nr. 3 din Alexandria, a urcat, din nou, pe primele trepte ale podiumului. Ea a devenit campioană națională la șah clasic, vicecampioană la șah rapid și blitz și a obținut locul III la dezlegări, la Campionatele Naționale Individuale de Șah clasic pentru copii, juniori și tineret, susținute la Călimănești-Căciulata.

alexandria patruNici Alexandra Pătru, elevă în clasa a V-a la Școala Ștefan cel Mare din Alexandria, nu a făcut rabat de la postamentul câștigătorilor, ea a luat locul întâi la dezlegări și locul trei la blitz.

Menționăm că Mălina Aciu reprezintă România la Campionatele Europene din luna august, desfășurate la Praga, iar în luna septembrie va concura la Campionatul Mondial din Rusia.

Fiindcă că n-a primit niciun fel de susţinere din partea clubului sportiv din Alexandria la care era înscrisă, Mălina a ales să se legitimeze la CSM Focșani 2007, asemenea Alexandrei, care a fost atrasă de CS Universitar Ploiești.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*