liberinteleorman.ro

Municipalitatea îi tentează pe alexăndreni cu un concurs… de amintiri

20 august 2015
Advertisement

municipalitateaCarmen Dumitrescu
Anul acesta, Zilele Municipiului Alexandria i-au determinat pe specialiștii Primăriei să se gândească la o serie de concursuri menite să trezească în rândul locuitorilor urbei un sentiment de apartenență la comunitate. De aceea, toate provocările lansate de instituție pentru sărbătoarea orașului se referă la redescoperirea Alexandriei, atât din punct geografic, cât și din punct de vedere istoric. Astfel, concursul tematic “Arc peste Timp” și-a propus să refacă, din amintirile alexăndrenilor, un trecut relativ apropiat, dar plin de învățăminte și nostalgii. Sub deviza “Amintiri din Alexandria cu familia mea”, municipalitatea îi provoacă pe alexăndreni să caute în albumele părinților sau în propria colecție de fotografii, pentru a identifica imagini din trecutul Alexandriei.
Fotografiile înscrise în concurs vor răspunde la unele întrebări, de tipul: “Cum arătau aceste locuri înainte de 1990?” sau “Cum se îmbrăcau oamenii, cum și unde se distrau înainte de 1990?”, în încercarea de a reface trecutul cu ajutorul imaginilor. Astfel, participanții trebuie să identifice fotografiile vechi, în care părinții lor apar în diverse locuri din Alexandria, la diferite evenimente, urmând să le scaneze și să le posteze pe pagina de Facebook a Primăriei Alexandria, cu mențiunea “Pentru concursul Arc peste Timp” sau să le depună, pur și simplu, la sediul instituției, etaj 2, camera 50. Valoarea fotografiilor participante va fi decisă de public, prin like-uri și vor fi premiate cele mai votate trei fotografii. Doritorii mai au timp să se înscrie până pe data de 26 august, ora 16.00, urmând ca votarea să se desfășoare pe parcursul unei zile, astfel că votul se va considera încheiat pe 27 august , ora 23.00.
Premianții vor fi recompensați cu prilejul Zilelor Municipiului Alexandria și vor avea mulțumirea că au contribuit la refacerea din imagini a unui oraș care începe să-și contureze o istorie a lui. O istorie personală, o istorie frumoasă și plină de momente speciale.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Seceta senatorului Nicolae Mohanu…

Următorul articol

Deschiderea ofertelor pentru achiziţia produselor de panificaţie, lactate şi fructe proaspete la CJ

Cele mai recente articole de Actualitatea politică