Municipalitatea alexăndreană a instituit taxă de salubritate

în Administratie/Politica altfel

Monica Vasilescuconsiliul local

Primăria Alexandria pune o nouă taxă. Este vorba de taxa pe salubrizare pentru cei care nu au contract cu firma care asigură acest serviciu în municipiu, în speță, Polaris M Holding SRL.

Reprezentanții administrației publice locale spun că puțin peste jumătate dintre alexăndreni au contract încheiat pentru salubrizare, iar această măsură se impune pentru cei care refuză să semneze acest contract, așa cum am aflat de la ședința Consiliului local Alexandria.

”Propunem să se instituie taxa specială de salubrizare pentru persoanele fizice care care dețin imobile pe raza municipiului Alexandria și care nu au încheiat contract cu operatorul de salubritate, în cuantum de 10 lei/persoană/lună, conform prevederilor din Regulament. Taxa are drept scop acoperirea cheltuielilor serviciului de salubrizare efectuat pentru colectarea, transportul, depozitarea și neutralizarea deșeurilor municipale nepericuloase de la utilizatori serviciului efectuat pentru persoanele fizice care nu au îcheiat un contract pentru prestarea serviciilor de salubrizare cu operatorul de servicii publice de salubritate”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

După discuţii aprinse între consilierul local Florin Titirișcă, ales care a catalogat această taxă ca fiind o ”șmecherie”, și primarul Victor Drăgușin, care a invocat obligativitatea ei, s-a ajuns la aprobarea noii taxe de salubritate, aşa cum a fost făcută cunoscută de către municipalitate. Hotărârea va intra în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2016.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*