Multiplul campion mondial Attila Szabo aduce performanță pentru Teleorman, dar este invitat la Gala Sportului din Argeș

în Cultură/Politica altfel/Sport/Utile

Monica Vasilescu

Din modestia sportului teleormănean, așa cum spunem mereu, s-au evidențiat în cursul vremii câțiva sportivi valoroși, care au adus prestigiu țării și, implicit, județului, prin performanțele obținute la nivel înalt. Unul dintre aceștia este, fără dubii, Attila Szabo, un luptător de performanţă, născut în Covasna, care nu contenește în a obține medalii chiar și la 59 de ani. Pentru Teleorman. A fost, în trecut, legitimat la clu­bul Dinamo București, dar și la Dacia Piteşti, acolo unde a devenit campion național la scurt timp după ce a ajuns în sală. Drumul său sportiv a fost întrerupt din cauza numelui, neputând pleca din țară în vremurile de care nu vrem să ne amintim, dar a rămas în România și a fost numărul 1 timp de aproape 12 ani, până când a reușit să plece în Germania. S-a întors în urmă cu mai mulți ani și a reluat luptele, la veterani. De atunci, palmaresul de luptător al multiplului campion Attila Szabo a ajuns la 12 medalii, pe care le enumerăm: 2013 – Sarajevo – argint și bronz, 2014 – Belgrad – 2 medalii de bronz, 2015 – Atena – 2 medalii de aur (2015 este anul în care a devenit dublu campion mondial), 2016 – aur în Finlanda, la Seinajoki, și bronz în Polonia, la Walbrzych, 2017 – Plovdiv – Bulgaria aur și argint, 2018 – Skopje – Macedonia bronz, Rusia – argint – 2018.

Attila Szabo, alături de familia sa, care îi oferă suport moral permanent, a ales să trăiască în Teleorman, să investească aici și să reprezinte județul în lume. Locuiește în comuna Smârdioasa, are o afacere productivă în agricultură, dar continuă să facă sport și, la vârsta de 59 de ani, Attila Szabo se laudă cu o condiție fizică exemplară, se antrenează acasă și muncește din greu pentru performanță. A făcut sacrificii de toate felurile pentru sportul iubit, dar, cu toate că are în palmares aceste distincții, una mai importantă decât alta, cunoștințe dobândite pe ringurile lumii și plăcerea de a le împărtăși altora, sportivul nostru nu este apreciat de autoritățile zonei care i-a devenit ”acasă”, așa cum ar merita. Anul acesta nu a fost invitat la Gala Sportului Teleormănean, în care au fost evidențiați și premiați toți sportivii anului 2018. A primit, însă, invitația (pe care a și onorat-o), de a lua parte la Gala Sportului din județul Argeș, acolo unde a avut parte de multe aprecieri și vorbe care, uneori, fac mai mult decât alt mod de susținere.  Și dacă l-am întrebat cum vede atitudinea coordonatorilor sportului teleormănean, Attila ne-a răspuns scurt și demn: ”Poate am fluierat în biserică și eu n-am știut că nu e voie. Sau, probabil, județul Teleorman are prea mulți campioni mondiali și nu mai e nevoie și de mine…”.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*