“Muguraşii de Teleorman” au reprezentat România la Eurasia Culture Festival

în Cultură

mugurasiiCarmen Dumitrescu

Formaţia micilor dansatori, instruiţi de Livia Vasilică, înscrie performanţă după performanţă, astfel că în perioada 29 iulie – 3 august, Muguraşii de Teleorman au reprezentat România în cadrul unui festival internaţional de dansuri populare, ce a avut loc la Istanbul. Evenimentul, cunoscut sub titulatura Eurasia Culture Festival a adus laolaltă dansatori din ţări precum Germania, Estonia, Lituania, Serbia, Palestina şi România, “Muguraşii” teleomăneni fiind singurii reprezenanţi ai ţării noastre la acest festival. De altfel, potrivit Liviei Vasilică, formaţia de dansatori a Teleormanului a fost singura compusă din copii, lucru care a produs o impresie extrem de bună în Turcia.

Cei mici au învăţat de la participanţii la festival dansuri ale ţărilor lor de provenienţă şi s-au simţit extrem de bine, mai ales că au avut parte de o plimbare pe un vas de croazieră şi de o cazare în condiţii de excepţie, pe malul Bosforului. În cadrul festivalului, cei mici au dat dovadă de un real talent şi de o pregătire minuţioasă, astfel că bucuria de face parte din acest eveniment a fost sporită de bucuria de a se fi prezentat excepţional în faţa publicului.

Livia Vasilică recunoaşte că participarea Muguraşilor la festivaluri internaţionale constituie pentru ei o motivaţie în plus pentru a-şi urma pasiunea, chiar dacă asta presupune nişte sacrificii financiare semnificative: “Pentru copii a fost o experienţă de neuitat. Nu am nicio îndoială. De aceea aş vrea să le mulţumesc, prin intermediul ziarului dumneavoastră, celor care au făcut posibilă deplasarea noastră la Istambul, şi anume domnilor  Florică Mara şi Florin Titirişcă. Sprijinul lor a fost impresionat!”

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*