liberinteleorman.ro

“Muguraşii de Teleorman” au reprezentat România la Eurasia Culture Festival

5 august 2015
Advertisement

mugurasiiCarmen Dumitrescu

Formaţia micilor dansatori, instruiţi de Livia Vasilică, înscrie performanţă după performanţă, astfel că în perioada 29 iulie – 3 august, Muguraşii de Teleorman au reprezentat România în cadrul unui festival internaţional de dansuri populare, ce a avut loc la Istanbul. Evenimentul, cunoscut sub titulatura Eurasia Culture Festival a adus laolaltă dansatori din ţări precum Germania, Estonia, Lituania, Serbia, Palestina şi România, “Muguraşii” teleomăneni fiind singurii reprezenanţi ai ţării noastre la acest festival. De altfel, potrivit Liviei Vasilică, formaţia de dansatori a Teleormanului a fost singura compusă din copii, lucru care a produs o impresie extrem de bună în Turcia.

Cei mici au învăţat de la participanţii la festival dansuri ale ţărilor lor de provenienţă şi s-au simţit extrem de bine, mai ales că au avut parte de o plimbare pe un vas de croazieră şi de o cazare în condiţii de excepţie, pe malul Bosforului. În cadrul festivalului, cei mici au dat dovadă de un real talent şi de o pregătire minuţioasă, astfel că bucuria de face parte din acest eveniment a fost sporită de bucuria de a se fi prezentat excepţional în faţa publicului.

Livia Vasilică recunoaşte că participarea Muguraşilor la festivaluri internaţionale constituie pentru ei o motivaţie în plus pentru a-şi urma pasiunea, chiar dacă asta presupune nişte sacrificii financiare semnificative: “Pentru copii a fost o experienţă de neuitat. Nu am nicio îndoială. De aceea aş vrea să le mulţumesc, prin intermediul ziarului dumneavoastră, celor care au făcut posibilă deplasarea noastră la Istambul, şi anume domnilor  Florică Mara şi Florin Titirişcă. Sprijinul lor a fost impresionat!”

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Pesediştii sunt puternici, dar se exprimă greu

Următorul articol

Marin Preda face încă pentru noi mai mult decât facem noi pentru el

Cele mai recente articole de Cultură

Ziua Drapelului, la bibliotecă

Advertisement Biblioteca Județeană Marin PredaTeleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, marchează miercuri, 26 iunie 2024, începând cu ora 10.30, Ziua Drapelului național printr-o serie de activități culturale, ateliere de lucru cu copiii asociației DAI O ȘANSĂ la compartimentul împrumut pentru copii și expoziții tematice. Ziua Drapelului Național a fost proclamată prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998, în data de 26 iunie. Culorile drapelului național, roșu, galbenși albastru, sunt aceleași de la Revoluția română din 1848, doar dispunerea, raportul și

Ziua Universală a Iei

Advertisement Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman, instituție aflată sub autoritatea Consiliului Județean Teleorman, marchează marți, 25 iunie 2024, începând cu ora 13.00,