Motocicliști din toată țara au oferit alexăndrenilor o demonstrație de forță și echilibru

în Actualitate/Cultură

moto2Carmen Dumitrescu
Anul trecut, la inițiativa unor motocicliști autohtoni, s-a organizat pentru prima dată la Alexandria un spectacol pe două roți, ce a urmărit să-i aducă laolaltă pe toți împătimiții acestui sport periculos, pentru a împărtăși experiența unei competiții locale ce își propunea să devină, în timp, o tradiție. Iată că speranța organizatorilor s-a concretizat și, în acest an, a avut loc a doua ediție de Endurocross la Alexandria, ediție care a reunit motocicliști din întreaga țară, dar și un public pasionat de sporturile extreme, care și-a manifestat deschis bucuria de a putea vedea astfel de competiții în Teleorman. Traseul pus la dispoziţia competitorilor pe data de 29 august a fost malul stâng al râului Vedea, pe tronsonul Podul Vechi – Pasarelă, iar motocicliștii participanți au fost extrem de buni, dovedind abilități excepționale în îmblânzirea cailor putere și în păstrarea unui echilibru chiar și în fața celor mai dificile dintre obstacole. Organizatorii din acest an au fost Șerban Slăbescu și Dragoș Panagoreț, ambii făcând eforturi pentru ca în acest an competiția să aibă un nivel mai ridicat decât în cazul primei ediții. Potrivit lui Șerban Slăbescu, obiectivul bunei organizări a fost atins, singura nemulțumire fiind legată de numărul mai mic de motocicliști: “Aș putea să spun că anul acesta a fost mai bine decât anul trecut. Organizarea a fost ceva mai complexă, aproape că am dublat traseul, obstacolele au fost mai complexe și aici mă refer la pietre, baloți de paie, mașini… A fost și mult mai sigur traseul, am avut arbitri la fiecare viraj iar sportivii care au participat au beneficiat de premii, constând în consumabile pentru motocicletă. Și publicul a fost interesat, deși eu cred că ar fi putut să vină mai mulți, fiind nu mai puțin adevărat că ne-am ocupat mai puțin de mediatizarea evenimentului și mai mult de organizarea lui. M-a surprins numărul mic de motocicliști prezenți, adică au fost vreo 12 motociclete, însă m-a bucurat că la clasa profi am avut sportivi foarte buni, unii dintre ei campioni la nivel european. E adevărat că a fost și o zi foarte călduroasă, dar în mare măsură pot spune că evenimentul a fost mai reușit decât precedentul și sper s-o ținem tot așa.”
În privința rezultatelor obținute de participanți, la categoria Profesioniști cel mai bun dintre concurenți a fost Andrei Boțoacă, legitimat la un club din București și campion est-european la enduro. Locul al doilea a fost obținut de sportivul Cioc George Emilian din Craiova, iar locul al treilea a revenit alexăndreanului Șerban Slăbescu, un motociclist cunoscut pentru performanțele obținute de-a lungul vremii în acest sport. La categoria Hobby, locul I a revenit teleormăneanului Ghibirdic Cezar, locul al II-lea a rămas în Teleorman, el revenind lui Eugen Popescu, iar locul al treilea a fost revendicat de Iulian Istodor din București.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*