Moșul a venit la Asociația „Dincolo de Autism”: peste 11.000 lei s-au strâns în cadrul licitației caritabile de la Alexandria!

în Actualitate/Dezvăluiri

V-ați întrebat vreodată ce au în comun Mozart, Ludwig Wittgenstein, Albert Einstein și Charles Darwin? Ei bine, în afară de faptul că toți sunt oameni care au schimbat, în felul lor, lumea, se pare că toți au ca element similar o tulburare din spectrul autist. Un copil cu autism are o capacitate mult mai ridicată de a se focaliza pe un singur domeniu al existenței care îi atrage atenția și de a deveni genial exersând moduri de a-l îmbunătăți. Ignorarea nevoilor pe care copiii cu tulburări din spectrul autist le au este similară cu ignorarea nevoii pe care societatea o are de excepții. Desigur, nu toți oamenii ignoră copiii cu tulburări din spectrul autist, dar, în general, cei care o fac nu au posibilitățile financiare suficiente pentru a determina cu adevărat o schimbare în viața acestor copii diferiți. Asociația „Dincolo de Autism”, fondată de Andreea Șerban Enescu și Manuela Vlad, a început de la Dani, fiul Manuelei. Deși născut fără probleme, cel mic a început să dea semnele unor tulburări de tip autist. Acum, el este recuperat în mare măsură, dar, și mai important, afecțiunea lui a determinat nașterea unui proiect care ajută acum zeci de copii cu autism din Teleorman.

Ceea ce face această asociație în mod deosebit este sprijinirea talentului artistic al celor mici, fiind cunoscut faptul că un copil cu tulburare din spectrul autist poate deveni genial atunci când se exprimă prin artă. Astfel a pornit ideea unei licitații caritabile, prin scoaterea la vânzare a lucrărilor făcute de cei mici în ultimii ani, cu scopul achiziționării unor teste pentru depistarea precoce a tulburărilor de acest fel la copiii din grădinițe. Lucrările pregătite pentru licitație au fost realmente extraordinare, așa că au fost valorificate de către organizatori, care la finalul serii au adunat peste 11.000 lei pentru a-și atinge obiectivele.

La eveniment au participat personalități locale, oameni de afaceri, dar și numeroși prieteni ai fetelor care alcătuiesc echipa „Dincolo de autism”. Pentru că în afara fondatoarelor asociației, Andreea și Manuela, acolo lucrează, în calitate de terapeuți, și alte persoane extraordinare: Andrei Miu, Natalia Bria, Mihaela Stoican, Madalina Gresan, Iuliana Lungu, Gabriela Brăneanu și Roxana Constantin.

Cei mai generoși participanți la această licitație au fost omul de afaceri Gabriel Florea, parlamentarul Violeta Răduț, primarul Nicolae Bădănoiu, omul de afaceri Vera Mitran, omul de afaceri Cristina Szabo, însă fiecare dintre participanți a contribuit, prin achiziționarea obiectelor de artă confecționate de cei mici, la strângerea unei sume importante, care chiar va face diferența.

În același timp, trebuie menționat sprijinul lui Nelu Codrea, patronul restaurantului Unicom din Alexandria, care a pus la dispoziția organizatorilor un spațiu elegant pentru desfășurarea acestui eveniment foarte important.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*