Morminte jefuite într-un cimitir din Teleorman: hoții au sustras bijuteriile morților

în Actualitate/Dezvăluiri/Politie

Mai nou, hoții din Teleorman s-au reorientat către cimitire. În cursul zilei de ieri, familia unui decedat îngropat în cimitirul „Stelian Popescu” din Roșiorii de Vede a anunțat prin serviciul 112 că a găsit mormântul unei rude apropiate profanat. Și mormântul alăturat prezenta, de asemenea, semnele profanării, însă în acest caz, familia decedatului este în afara țării și acolo nu s-a putut încă evalua prejudiciul.

Polițiștii au ajuns ieri la fața locului și au constatat, împreună cu familia care a anunțat evenimentul, că mortului îi lipseau niște bijuterii. În acest moment, nu se știe exact momentul exact în care a avut loc profanarea, dar se estimează că ea ar fi putut avea loc în intervalului 28 – 31 iulie. S-a întocmit cu privire la aceste fapte un dosar penal pentru profanare de morminte și furt calificat, însă în acest moment, autorii nu sunt încă identificați.

Potrivit comisarului șef, Iulian Orbeșteanu, din cadrul IPJ Telerman, se lucrează acum la identificarea făptașilor și la elucidarea circumstanțelor exacte în care s-a produs fapta.

O persoană a sesizat că mormântul a fost profanat, polițiștii s-au deplasat la fața locului și au constatat că cele sesizate se confirmă. Autori necunoscuți, prin capacul de la cavou, au intrat în interior și au furat niște bunuri. Vorbim despre niște bijuterii. Sunt două morminte profanate, dar acolo nu s-a putut stabili prejudiciul, întrucât în interior s-a făcut cercetarea, dar familia decedatului e în străinătate și nu putem spune cu certitudine ce lipsește. Cazul a fost sesizat ieri, dar nu știm data exactă în care s-a întâmplat. E dosar penal, rămas în instanță cu autor necunoscut.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*