Moment impresionant! Zeci de alexăndreni au aprins o lumânare în memoria victimelor din Colectiv

în Actualitate

colectiv3Carmen Dumitrescu

Tragedia din clubul Colectiv a marcat într-o măsură mai mare sau mai mică pe toată lumea, dar în mod special, pe tineri, care au simțit că totul li s-ar fi putut întâmpla lor, dacă s-ar fi aflat la locul nepotrivit în momentul nepotrivit. Empatia tinerilor alexăndreni a fost, însă, mai mare decât ne-am imaginat, pentru că la evenimentul public organizat de CTLA au participat relativ mulți oameni, care au simțit nevoia să marcheze într-un fel pios semnificația acestei tragedii. Cu atât mai mult cu cât se pare că una dintre victimele incendiului este și o fată din comuna Dobrotești.

colectiv2Astfel, pe 31 octombrie, începând cu ora 19.00, pe platoul din fața Casei de Cultură din Alexandria au început să se adune alexăndreni de toate vârstele. Cu tristețea în priviri și cu lumânări în mână, ei au ținut câteva clipe de reculegere în memoria celor 27 de tineri decedați în urma incendiului din București, dar au spus și o rugăciune pentru zecile de răniți care-și trăiesc acum recuperarea în durere și suferință. Solidaritatea cu familiile victimelor, dar și mobilizarea impresionantă au demonstrat tuturor celor care nu mai credeau în altruismul sudist că sunt și la Alexandria oameni. Și nu puțini…

colectivDe altfel, impresionant a fost și faptul că la evenimentul public de comemorare s-a prezentat și prefectul de Teleorman, Carmen Daniela Dan, care a dorit să aprindă o lumânare în memoria celor care au murit din cauza faptului că trăim într-o țară în care nimeni nu respectă regulile.

Zeci de tineri alexăndreni, unii dintre ei cu lacrimi în ochi, au demonstrat că au înțeles sensul acestei tragedii. În aceeași măsură în care au înțeles sensul solidarității.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*