Moment de reculegere în memoria fetelor ucise din Caracal la Casa de Cultură din Alexandria

în Actualitate/Administratie

Pe o rețea de socializare s-a organizat un eveniment de comemorare a victimelor criminalului de Caracal, care va avea loc în această seară, începând cu ora 18.00, în fața Casei de Cultură din Alexandria. Cei care doresc să aprindă o lumânare în memoria fetelor ucise pot face acest lucru, din solidaritate cu familiile direct afectate, dar și pentru a-și exprima durerea la adresa unui stat incapabil să-și protejeze cetățenii.

Evenimentul promovat pe Facebook poartă titulatura de ” Tăcere în memoria strigătului Alexandrei în noapte” și este descris astfel: “Astăzi, în fața Casei de Cultură din Alexandria, începând de la orele 18 și până la 23, oricine care dorește poate veni să țină un moment de reculegere pentru fata care a murit ieri căsăpită de un suspect de a fi psihopat criminal în serie din Caracal, în timp ce poliția și procurorul stăteau la ușă și nu intrau peste el în casă, așteptând să se facă ora la care e legal să pui în execuție un mandat de percheziție. Fiecare poate aduce flori, o poză cu victimele , Alexandra Mihaela Mâceşanu și Mihaela Melencu, și să aprindă o lumânare. Incompetenta, nepotismele și corupția UCID, din nou!”

Momentul, care se anunță a fi unul emoționant, ar trebui să-i aducă împreună pe toți cei îndurerați de evenimentele care au ieșit la iveală vineri dimineață la Caracal. În același timp, el ar trebui să trezească din adormire conștiințele fiecăruia dintre noi, mulți având tendința de a trece cu vederea numiri în funcție pe criterii politice sau decizii proaste care ne afectează pe toți. Consecința acestei treceri cu vederea este moartea a cel puțin unei adolescente din Caracal, iar slaba putere de reacție a autorităților, precum și legile strâmbe ar putea determina repetarea unui astfel de eveniment și în viitor, dacă nu punem presiune pe cei care ne reprezintă să se comporte în acord cu motivele pentru care i-am trimis în Parlament și la guvernare.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*