liberinteleorman.ro

„Mister” teleormănean: premii mici pentru copiii deștepți, tablete și smarphone-uri pentru copiii frumoși!

10 octombrie 2018

Carmen Dumitrescu

Prioritățile în Teleorman sunt altele. Mereu altele, în raport cu lumea normală. Și sunt multe dovezi în acest sens, însă una dintre cele mai revoltătoare e aceea a recompensării valorilor locale. Pentru că, în Teleorman, oamenii valoroși stau la coadă sau se mulțumesc cu puțin. Mai grav e când valorile sunt copii și ei învață încă de mici că nu e foarte important să înveți bine și să te pregătești cu sârguință pentru viață, existând întotdeauna o cale mai simplă: frumusețea. Sau lipitul de afișe la partid, dar despre asta am vorbit cu alte ocazii. Acum vom vorbi despre cum sunt recompensați în Teleorman copiii deștepți, premiați în cadrul unor olimpiade și competiții naționale și internaționale, față de felul în care sunt recompensați cei care s-au născut frumoși.

Și vom privi cu interes către cea mai recentă ședință a Consiliului Județean Teleorman, în cadrul căreia s-a aprobat cuantumul premiilor alocate copiilor cu rezultate deosebite în cadrul competițiilor școlare la nivel județean, național și internațional. În mare, valoarea unui premiu pentru câștigarea unei olimpiade naționale este, pentru autoritatea județeană, cam de 250 de lei, iar a unei olimpiade internaționale de 600 sau 400 de lei, în funcție de locul obținut. În timpul respectivei ședințe, consilierul județean liberal, Emilian Vrăjitoarea a susținut că premiile acordate unor copii care își petrec cea mai frumoasă parte a copilăriei învățând sunt foarte mici. Însă, Dănuț Cristescu, președintele Consiliului Județean Teleorman a venit cu niște argumente puerile, exprimate într-o limbă care numai a noastră nu era, legate de faptul că acum nu sunt bani. E drept că autoritatea județeană a luat bani de la capitolul Învățământ ca să plătească corecțiile rezultate din fraudarea DJ 506, însă, chiar și așa, un efort ca acei copii să înțeleagă ceva din recompensa obținută pentru ani întregi de studiu se putea face.

Simultan, la Primăria Alexandria se fac pregătiri pentru organizarea unui concurs de Miss. El este dedicat tinerilor care vor să se implice într-o competiție a fizicului, demonstrând că merită să fie priviți cu admirație de un public anume. Nimic rău în asta! Până la urmă, și frumusețea are rostul ei pe lume, inspirând artiștii și amintindu-ne mereu de principiul simetriei. Însă, tinerii care vor participa și vor câștiga competiția vor fi recompensați cu totul și cu totul altfel decât tinerii deștepți. Potrivit unui caiet de sarcini, aferent proiectului, evenimentul „Mister Alexandria” alocă un buget de 21.000 de lei pentru paza, distracția, protocolul și premiile câștigătorilor. Pe lângă concertul celor de la „Noaptea târziu”, tinerilor frumoși din Alexandria li se pregătește sonorizare scumpă, lumini scumpe și premii consistente. Ele constau în tablete, smartphone-uri, excursie pentru două persoane spre orice destinație din România, ceasuri, curs de modeling profesionist, set cravată-batistă-butoni.

Viceprimarul Alexandriei, Ioan Augustin spune că evenimentul, care se va desfășura pe data de 23 noiembrie este deja o tradiție și că premiile au fost dintotdeauna foarte consistente: „Organizăm ca în fiecare an. E deja a cincea sau a șasea ediție, nu mai țin minte. Este prins în calendarul de evenimente al serviciului de Tineret, Sport, Cultură. Premiile sunt suportate din bugetul local și în fiecare an am avut premii importante. Participarea nu este doar pentru copii, este o limită de vârstă, 20, 20 și ceva de ani.”

Comparând cele două evenimente, premierea tinerilor deștepți de către Consiliul Județean și premierea tinerilor frumoși de către Primăria Alexandria, tragem trista concluzie că în viață e mai bine să fii frumos decât deștept. Trist e că nu doar noi tragem această concluzie. Ci și tinerii valoroși ai zonei. Care nu vor mai găsi, în aceste condiții, motive să lupte pentru ce e profund și se vor rezuma la a fi superficiali.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Curtea Supremă l-a declarat definitiv incompatibil pe primarul de la Crîngeni

Următorul articol

DOCUMENT INCENDIAR! Liviu Dragnea a devenit președinte al Consiliului Județean Teleorman în mod ilegal, după o înțelegere cu Teodor Nițulescu

Cele mai recente articole de Din culisele politice