liberinteleorman.ro

Mioara Toțe (șef ADP Alexandria) despre invazia țânțarilor: „Oamenii s-au învățat așa, în alte orașe nu se poate sta deloc din cauza țânțarilor!”

E de prisos să menționăm numeroasele motive pentru care, pe timpul verii, dezinsecția e o procedură esențială. Țânțarii au un rol predominant în transmiterea bolilor grave la oameni (meningita fiind una dintre acestea), dar și a celor care afectează animalele (de exemplu, virusul pestei porcine africane poate fi și el transmis prin înțepăturile insectelor). Dacă la toate acestea adăugăm disconfortul cauzat de țânțari, care efectiv au invadat reședința județului Teleorman în ultima perioadă, atunci e justificat să ne întrebăm de ce nu se face dezinsecția de către Administrația Domeniului Public sau, dacă se face, de ce nu e eficientă? Mai mult, ca și constatare personală a mai multor locuitori ai Alexandriei, țânțarii care le bântuie nopțile nu mai pot fi uciși atât de ușor, prin intermediul substanțelor de uz individual. Practic, clasicele „pastile de țânțari” sau dispozitivele electrice cu insecticid nu mai fac față instinctelor de supraviețuire ale acestor insecte. Acesta a fost motivul pentru care am contactat conducerea Administrației Domeniului Public Alexandria, care, prin vocea directorului Mioara Toțe, susține că lucrurile nu sunt chiar atât de grave și că oamenii s-au cam învățat cu binele.

Mioara Toțe, director ADP Alexandria

Dacă vreți vă trimit și legea, am și martori că am făcut dezinsecția acum două săptămâni, terestră și cu avio. În afară de pădure unde s-a făcut de mai multe ori, în afară de parcuri, unde am făcut de mai multe ori, și locurile de joacă. Următorul tratament va fi săptămâna viitoare, în funcție de starea vremii. Vorbim despre un tratament terestru. Acum scuzați-mă, dar chiar nu pot… Un tratament la mine durează în jur de patru nopți, după care trebuie să fac pauză și trebuie să ne permită timpul. Da, eu nu știu… Oamenii într-adevăr se plâng. Probabil că așa i-am obișnuit, dar în alte orașe, alții care vin din altă parte spun că acolo chiar nu se poate sta deloc. Nu vreau să găsesc o scuză, dar dezinsecția se va face mai eficient când vor fi și bălțile făcute, cele din curți și subsolurile. Și cei de la Administrare Imobile au început să facă un tratament împotriva țânțarilor în scările de bloc. Dar până acum nu au făcut. Deci tratamentul meu a fost eficient. Uite la Nanov nu s-a făcut deloc, la Poroschia la fel.”

Ce înțelegem de aici? E simplu! Pentru că o credem pe Mioara Toțe în privința faptului că în alte localități, dezinsecția nu s-a făcut deloc și pentru că și Alexandria (chiar în condițiile unor proceduri trecute) se confruntă cu o invazie a țânțarilor, putem spune, fără teama exagerării, că administrațiile locale sunt atât de competențe, încât nici o banală dezinsecție nu pot realiza așa cum trebuie. Sau poate Mioara Toțe are dreptate și noi doar ne-am obișnuit cu binele, așa că ar trebui să fim pregătiți pentru mai rău. Probabil pentru o epidemie de meningită virală, că pesta porcină e pe terminate, după ce s-au ucis aproape toți porcii din județ.

Advertisement

1 Comment

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Articolul precedent

Aproape 4000 de porci au fost uciși deja în Teleorman. Urmează uciderea preventivă și la Zimnicea

Următorul articol

Protocol pe banii noștri: și Primăria Alexandria își cumpără cafeaua în SEAP

Cele mai recente articole de Actualitatea politică