liberinteleorman.ro

Ministrul Mediului vine în Teleorman să viziteze insula BELINA: ”Tot ce este ilegal va fi DĂRÂMAT”

Premierul Ludovic Orban a anunțat zilele trecute că insula Belina și brațul Pavel vor intra în administrarea statului român. Ca atare, ministrul Mediului – Costel Alexe vine la fața locului să vadă ce e de făcut. Ministrul a declarat că toate clădirile din complexul Belina construite ilegal și care nu corespund reglementării și legislației de mediu în vigoare vor fi dărâmate.

”În momentul de față urmează să stabilim pașii și să trimitem OCPI Teleorman solicitare de înregistrare și, respectiv, a dreptului de administrare pentru Agenția Națională Apele Române. De asemenea, va fi necesar să promovăm o cerere de radiere a tuturor mențiunilor privind contractele de închiriere înaintate de Consiliul Județean Teleorman pentru TelDrum și toți ceilalți apropiați ai lui Liviu Dragnea.

Vor fi depuse diligențe pentru expertizarea construcțiilor ilegale fie în vederea autorizării acestora, fie a înlăturării lor în cazul în care normele nu permit autorizarea”.

Întrebat ce destinație va avea Insula Belina, Costel Alexe a precizat că aceasta va intra în categoria bucurilor ANAR care vor fi scoase la închiriere. ”Din păcate, insula Belina era un paradis de care profitau Liviu Dragnea și toți acoliții lui deși nu-l aveau în proprietate. Colegii de la Apele Române vor merge acolo, și eu mi-am programat o vizită, să vedem ce statut îi vom putea aduce, ce formă de administrare și, mai ales, ce vom putea face acolo ca statul român să câștige de pe urma acestui complex și să ne asigurăm că resursele de apă nu vor fi afectate. Mâine voi face o vizită în județul Teleorman și voi ajunge și la Belina. Tot ce este ilegal acolo și nu corescpunde legislației de mediu în vigoare va fi dărâmat”, a declarat ministrul.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

PNL Teleorman a deschis porțile trădătorilor de la ALDE. Atât s-a putut!

Următorul articol

Liviu Dragnea a dat, din nou, în judecată PSD

Cele mai recente articole de Actualitatea politică