Ministrul Florin Jianu, în dialog cu mediul de afaceri alexăndrean

în Actualitatea politică

jianu

 

Carmen Dumitrescu

Vineri, 31 octombrie, a fost o zi importantă pentru mediul de afaceri autohton, pentru că Victor Drăguşin l-a avut drept invitat pe ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de afaceri şi Turism, Florin Jianu. Întâlnirea a avut loc în sala mare de şedinţe a Primăriei Alexandria, în prezenţa parlamentarilor Valentin Boboc şi Florinel Dumitrescu, a europarlamentarului Viorica Dăncilă şi a preşedintelui Camerei de Comerţ Teleorman, Marin Niculcea. Înainte de a intra în dialog cu reprezentanţii afacerilor mici din Teleorman, ministrul a declarat că e o onoare pentru el să se afle la Alexandria, unde este necesar sprijinul guvernamental pentru dezvoltarea mediului de afaceri: “Este o onoare să mă aflu la Alexandria, alături de dumneavoastră şi cred că în perioada următoare ar trebui să permanentizăm acest tip de întâlnire, în care noi  să venim să vă spunem ce instrumente aveţi la dispoziţie şi  dumneavoastră să ne daţi feedback-ul cu privire la tot ceea ce se întâmplă în mediul economic. Daţi-mi voie să remarc că egalitatea de gen la Alexandria este asigurată. Văd foarte multe doamne şi domnişoare în sală, ceea ce e extrem de important, la fel  cum e extrem de important ca din ce în ce mai multe doamne şi domnişoare să intre în economia românească. Ca şi statistică, în ceea ce priveşte întreprinzătorii debutanţi, să ştiţi că sunt mai multe femei care îşi încep afacerea în românia. 56% dintre întreprinzătorii debutanţi sunt femei şi dacă coroborăm cu rata de insucces a afacerilor, care este de 1%, cred că ne dăm seama că femeile sunt mult mai responsabile atunci când încep o afacere. Eu vin din mediul privat şi când mi s-a făcut propunerea de a deveni ministru, primul ministru mi-a cerut un singur lucru: să menţin aceeaşi abordare antreprenorială pe care o aveam când lucram în mediul privat şi în mediul public.”

jianu2În ceea ce priveşte Iniţiativa „România Start Up”, aceasta îşi propune să sprijine activitatea antreprenorială printr-o schemă de finanţare în baza căreia vor fi iniţiate măsuri ce au drept obiectiv dezvoltarea competenţelor antreprenoriale ale tinerilor şi susţinerea acestora, în vederea stimulării demarării unei afaceri pe cont propriu. Iniţiativa cuprinde două componente, beneficiind de o alocare financiară totală de 152 milioane euro: firme de exerciţiu pentru elevi şi schemă de minimis pentru persoanele în vârstă de peste 18 ani, fondurile alocate acestei component fiind de 100 milioane euro.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Cele mai recente în Actualitatea politică