liberinteleorman.ro

Ministrul Educației va vizita Școala ”Mihai Viteazul” din Alexandria

23 mai 2017

Monica Vasilescu

Sâmbăta aceasta, ministrul Educației, Pavel Năstase, va veni la Şcoala ”Mihai Viteazul” din Alexandria. Domnia sa a acceptat invitația Asociației învățătorilor din județ, iar vizita sa se datorează Zilei Învățătorului, sărbătorită pe 5 iunie. Această zi poartă semnificația zilei de naștere a dascălului Gheorghe Lazăr, întemeietorul învățământului modern românesc (n. 5 iun. 1779-m. 17 sept. 1823).

Potrivit unui act normativ aprobat de parlament, încă din 2007, Ziua învățătorului este sărbătorită în toate unitățile de învățământ de stat, particulare și confesionale din sistemul românesc, iar Ministerul Educației și alte instituții abilitate ale statului acordă premii, distincții, medalii și titluri onorifice cadrelor didactice și elevilor, pentru merite deosebite. De asemenea, în toate unitățile de învățământ au loc manifestări menite să pună în valoare tradiția și împlinirile școlii românești.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Proiecții de film pentru elevii de liceu și gimnaziu din județul Teleorman

Următorul articol

Polițistul care divulga informații secretizate despre Teldrum și Primăria Alexandria a fost condamnat

Cele mai recente articole de Actualitate