liberinteleorman.ro

Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Minciuni în rafală la Înalta Curte: Dragnea susține că nu le-a cunoscut pe angajatele fictive

De la momentul încarcerării lui, Liviu Dragnea a făcut mai multe apeluri la instanță, solicitând eliberarea. Mai mult, acesta a cerut anul trecut inclusiv dizolvarea PSD Teleorman pe fondul acceptării situației de fapt în care două angajate ale partidului lucrau, în acte, la o instituție publică din județul Teleorman. De data aceasta, magistrații trebuie să judece un recurs în casație, aceasta fiind o cale teoretic admisibilă de atac împotriva unei sentințe definitive. Instanța a rămas în pronunțare.

În fața magistraților Curții Supreme, Dragnea a susținut o nouă rafală de minciuni. Printre altele, el  a declarat sub jurământ că nu le-a cunoscut pe cele două angajate fictive de la DGASPC Teleorman și că procurorii au mințit. În realitate, Anisa Stoica și Adriana Botorogeanu au povestit, în repetate rânduri, episoade legate importanța influenței lui Dragnea în cariera lor. De altfel, Adriana Botorogeanu este și în prezent secretară la PSD Teleorman, iar Anisa Stoica a povestit în exclusivitate pentru ziarul Liber în Teleorman cum a decurs prima ei întâlnire cu șeful de atunci al PSD Teleorman.

Liviu Dragnea îi cunoștea pe toți cei din presa locală. Pe mine nu mă știa și m-a întrebat de la ce ziar sunt și care este numele meu. În timpul evenimentului, la care luau parte și membri PSD, a avut loc o dezbatere cu presa locală. Și atunci el a început să pună niște întrebări jurnaliștilor: “Voi cum vedeți că poate partidul să crească?”, “Voi cum vedeți relația partidului cu oamenii?” Și fiecare a spus ce a vrut. M-a întrebat și pe mine ce cred și i-am spus că partidul ar avea nevoie de o comunicare mai bună. Oricum, eram pe aceeași lungime de undă cu el pe linia asta. Pur și simplu, am discutat la nivel general, nu s-a pus problema de înființarea vreunui birou de presă. Și, la finalul evenimentului, a fost o discuție între mine, Dragnea, Adriana și un coleg din presa locală. Și atunci a spus Adriana Botorogeanu că eu sunt și membru PSD. Era adevărat, fusesem membru PSD la început, dar nu îmi actualizasem adeziunea. Așa că eu, cât am lucrat la PSD, nici nu aveam adeziune. Atunci i-a spus Adrianei Botorogeanu: “O iei pe Anisa și vii cu ea la mine!” Și colegul acela a zis atunci că și el e membru PSD. Și Dragnea a răspuns: “Pe Anisa o angajez de frumoasă, pe tine că ești membru PSD”. A spus lucrul ăsta în glumă, evident. Dar chiar a insistat la Adriana să avem o altă discuție. La un moment dat, am avut o întrevedere cu cineva de la un ziar local și am mers cu persoana aceea să îi ia un interviu lui Dragnea. Am mers împreună cu acea persoană la Dragnea, la Consiliul județean. Ea a plecat și eu am rămas să vorbesc cu Dragnea. Și atunci el mi-a zis că își dorește să facă un birou mare de presă la partid și că vrea să ia niște jurnaliști în acest sens. A fost o discuție scurtă.”, a spus Anisa Stoica pentru Liber în Teleorman.

Astăzi, la curtea supremă, Dragnea a susținut că nu le-a cunoscut pe cele două și că procurorii au mințit.

 „Vreau să mă refer la un neadevăr, şi anume că eu le-am cunoscut pe Anisia şi Botorogeanu, ca multe alte neadevăruri folosite de acest parchet. Nu am iniţiat acest recurs doar pentru că aş fi nevinovat, pentru a ieşi cu orice preţ din închisoare. Am făcut acest demers, sunt complet nevinovat, stau de 8 luni nevinovat în Penitenciar. Nu mi s-a părut normal să plătesc pentru o faptă pe care nu am comis-o. Rămâne la dispoziţia dumneavoastră dacă voi sta nevinovat sau dacă admiteţi casaţia… Cred cu tărie în nevinovăţia mea”, a spus fostul lider PSD în faţa instanţei supreme.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Dumitru Goldbach și-a anunțat candidatura la Primăria Alexandria din partea Pro-România: „Nu e plăcut să te lupți la Alexandria și știm foarte bine cu cine”

Următorul articol

EXCLUSIV. Copilă de 14 ani, umilită și scoasă dezbrăcată în stradă, după ce a încercat să fure dintr-un magazin

Cele mai recente articole de Actualitatea politică