liberinteleorman.ro

Micii poliţişti din Zimnicea şi-au primit diplomele pentru implicare

27 mai 2015

  politisti2 Carmen Dumitrescu
Autorităţile au constatat, de-a lungul timpului, că implicarea elevilor în proiecte de impact public major este întotdeauna o idee bună, dacă ne gândim la faptul că se ating astfel două obiective importante: responsabilizarea celor mici şi perpetuarea conştiinţei lor civice. Pornind, poate, tocmai de la această premisă, poliţiştii de proximitate ai Poliţiei Zimnicea au identificat 29 de elevi ai Liceului Teoretic Zimnicea şi i-au transformat, pentru mai bine de un an, în poliţişti voluntari. Copiii au răspuns cu mult entuziasm propunerii, mai ales că majoritatea celor mici visează la o carieră în domeniul acesta, şi au reuşit, împreună cu poliţiştii zimniceni să încheie, cu rezultate dintre cele mai bune, proiectul “Împreună pentru siguranţa persoanelor în vârstă!”
politistiDiscutăm, în fapt, despre un parteneriat între Poliţia Zimnicea, Primăria Zimnicea şi Liceul Teoretic Zimnicea în cadrul unui proiect de security marketing ce s-a întins pe o perioadă destul de lungă de timp, în speţă din luna ianuarie a anului 2014 până în luna iunie a anului curent. În tot acest timp, cei 29 de elevi, deveniţi poliţişti voluntari, au lucrat împreună cu poliţiştii de proximitate pentru informarea, consilierea şi prevenirea infracţiunilor în rândul populaţiei vârstnice. Astfel, ei au identificat şi consiliat 86 de persoane în vârstă care locuiesc singure în oraşul Zimnicea, cu intenţia de a preveni infracţiunile îndreptate împotriva celor mai vulnerabili dintre membrii colectivităţii zimnicene.
Ei au împărţit pliante, s-au întâlnit cu bătrânii, dar au şi identificat cazuri sociale deosebite, pe care le-au adus în atenţia Primăriei Zimnicea. La finalul proiectului, micii poliţişti voluntari au fost recompensaţi cu atestate şi diplome pentru implicare şi conştiinţă civică. Ceremonia de premiere a fost organizată în cadrul Căminului de Bătrâni din oraş, în prezenţa primarului Petrică Pârvu, dar şi a comisarului şef al poliţiei Zimnicea, Gianni Miloş, însoţit de echipa lui de poliţişti. Atât Petrică Pârvu, cât şi şeful poliţiei Zimnicea s-au declarat impresionaţi de entuziasmul şi dorinţa de implicare a celor mici, considerând că, pentru mulţi dintre ei, această experienţă este doar un punct de pornire pe calea unei profesii frumoase şi pline de satisfacţii.

politisti 3politisti4

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Loredana Toc: “Dorinţa noastră este să contribuim la o lume mai bună”

Următorul articol

Opoziţia teleormăneană suferă de paranoia! PNL îşi va desemna candidaţii la locale abia în septembrie, de frica PSD-ului

Cele mai recente articole de Actualitate