liberinteleorman.ro

Mica Unire, la Muzeul Judeţean Teleorman

21 ianuarie 2015
Advertisement

AFIS UNIREA PRINCIPATELOR ROMANEMuzeul Judeţean Teleorman, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Teleorman, organizează, în colaborare cu Biroul Judeţean Teleorman al Arhivelor Naţionale şi Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul” Alexandria, o serie de manifestări dedicate Unirii Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859.

Evenimentele vor avea loc vineri, 23 ianuarie, la sediul Muzeului Judeţean Teleorman şi se vor derula după cum urmează: 10.30 – miniexpoziţie de pictură şi grafică intitulată: „Portrete de principi, voievozi, domnitori români”, cu lucrări realizate de către elevi de la Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul”, coordonaţi de profesorul de desen Cristina Mihaela Purcărea; 11.00 – simpozionul – „24 ianuarie – Unirea Principatelor Române”, organizat în colaborare cu Biroul Judeţean Teleorman al Arhivelor Naţionale şi Şcoala Gimnazială nr.7 Alexandria.

Vor susţine comunicări: Cătălin Borţun – Unirea Principatelor Române – temelia statului român modern; Gheorghe Stoican – Personalităţi politice şi culturale româneşti în slujba înfăptuirii  Unirii Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859; Cătălin Florea – Unirea Principatelor Române.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Începe distribuirea ajutoarelor de la UE în Alexandria

Următorul articol

Semifinala CN U13 masculin şi feminin, la Alexandria

Cele mai recente articole de Actualitate