Mesaje scrise în fața Primăriei din Roșiorii de Vede: “Primar=NIMIC, Mandat =NIMIC, Primărie=NIMIC”

în Actualitatea politică/Administratie

De câteva zile, în fața Primăriei din Roșiorii de Vede staționează un autovehicul, pe care sunt lipite mesaje pentru autoritățile din Teleorman. Sub deviza: “Lumea nu va fi distrusă de cei care fac rău, ci de cei care privesc fără să facă NIMIC“, un teleormănean și-a parcat mai multe zile mașina în fața celei mai importante instituții publice din oraș, lăsând acolo mai multe mesaje pentru conducătorii locului. Interesant este, în acest context, nu mesajul, cât curajul unui om care a decis să “se răcorească”, după cum singur spune, expunându-se public atât de intens și pe o perioadă destul de lungă, protestul durând deja de vreo 10 zile. Pe pancartele lipite de mașină, cetățeanul transmite ideea că actualii lideri ai locului au făcut… NIMIC, parafrazându-l pe omul din Suceava care i-a răspuns, tot cu mult curaj, lui Liviu Dragnea. Cetățeanul din Roșiori spune, în pancartele sale, că Pietricoaia, șeful Poliției Locale din Roșiori, e “un fel de Cucoș, Sindile, Paraschiv sau Cazan local” sau despre viceprimarul orașului că “Madam Piper are o cooperare maximă cu presa, dar dacă biroul de viceprimar este privat sau moștenire de familie, atunci… Scuze!”. Despre primarul actual al orașului, Valerică Cîrciumaru, pancartele spun că “Promovează impostura, prostia, lăcomia”, iar despre fostul primar Cristi Duică, pancartele afirmă că “s-a defăimat singur”.

L-am contactat pe protestatar, care nu dorește să-i facem publică identitatea, însă ne-a declarat următoarele: “E un protest privind caracatița pesedistă. În inima mea sunt împăcat cu gandul că tocmai de la Teleorman anunțăm pericolul teleormanizării. E un protest pe perioadă nedeterminată. Căci tot pe perioadă nedeterminată ne mint și guvernanții pe noi, că facem infrastructură, școli sau spitale. Îndrăznește să crezi… capra cu trei iezi!”

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

1 Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*