Merele de Voinești, materie primă la 30 bani/kg pentru cosmeticele poloneze și cidrul bulgăresc

în Politica altfel

În România, aproape că nu există supermarket în care să nu găsim mere poloneze, în timp ce producția autohtonă se strică neculeasă în pomi sau putrezește în beciurile pomicultorilor care nu reușesc să-și vândă recolta în magazine.

Mai mult, România a ajuns în situația să le furnizeze polonezilor mere verzi pentru industrializare, folosite ca materie primă pentru industria cosmeticelor, cu 30 de bani pe kilogram, după care apoi să importe mere proaspete care umplu toate magazinele.

Cu tirurile cumpără și bulgarii care produc cidru din mere românești în fabricile de bere, după care se întorc înapoi sub formă de produs finit și încă la prețuri bunicele. Curat afacere.

Samsarii care strâng merele din România pot fi văzuți mai peste tot unde există livezi, cumpără cu sacii și cu tirurile tot ce găsesc, inclusiv din zonele pomicole consacrate, cum este cazul Voineștiului, de exemplu.

Citește continuarea pe puterea.ro

1 Comment

  1. Mere cu viermi da teleorman. Mai bine le facea țuică pt toți alcoolizații cu creierul fiert de pe la sate de stat în soare pe 2 lei

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*