Meet the Greek și Spitalul de Urgență au susținut două concerte extraordinare de Crăciun la Casa PaPaCip

în Cultură

15697807_1323630560991478_5106695744066579173_n Carmen Dumitrescu

Așa cum a promis, patronul restaurantului Casa PaPaCip din Alexandria, Vili Bragadireanu, a încercat să schimbe atmosfera firească a serilor de Crăciun din oraș, încercând să înlocuiască lăutarii cu muzică de calitate. Experimentul a fost, într-o oarecare măsură, riscant, pentru că alexăndrenii n-au obișnuința unor astfel de evenimente și exista posibilitatea ca prezența să fie modestă. Din fericire, lucrurile n-au stat deloc așa. În Ajunul Crăciunului, la restaurantul menționat mai sus, au fost prezenți membrii trupei Meet The Greek, care au demonstrat că pot face atmosferă, cântând grecește și dansând în spiritul tradițional grecesc. Publicul a reacționat surprinzător de bine, mulți dintre invitați ridicându-se la dans ori de câte ori au fost chemați de solistul trupei, care i-a și învățat pe participanți să danseze pe ritmurile lui Zorba Grecul. Petrecerea s-a prelungit până târziu în noapte, toți cei care au fost prezenți declarându-se de-a dreptul încântați de experiență.

15741078_1324621707559030_5793135643547227600_nSeara următoare, însă, cea de Crăciun, a venit cu un concert absolut extraordinar, atât din punctul de vedere al reprezentației susținute de cei de la Spitalul de Urgență, cât și al publicului, mai animat și mai dezlănțuit ca niciodată. Căci a fost primul concert, desfășurat într-un astfel de cadru, în care realmente buna-dispoziție și plăcerea muzicii se simțea în aer. Deși au ajuns mai târziu decât au anunțat, pentru că au susținut un mini-concert și în municipiul Roșiorii de Vede, cei de la Spitalul de Urgență au început în forță și au încheiat tot așa. Pe lângă piesele din repertoriul lor obișnuit, Dan Helciug a avut grijă să cânte pentru teleormăneni una dintre cele mai cunoscute piese ale lui Liviu Vasilică, invitând în același timp oameni din public să cânte alături de el. Atmosfera a fost extraordinară, iar la un moment dat, toată lumea din sală sărea efectiv pe versurile cunoscutei piese: „Trăiască berea!”

Ca atare, experiența muzicii de calitate a fost una constructivă pentru cei care au organizat Crăciunul la restaurantul PaPaCip și, probabil, după cum ne-a mărturisit și impresarul trupelor invitate, Dan Daponte, se vor mai repeta la Alexandria astfel de evenimente speciale, singura condiție fiind aceea ca publicul să-și manifeste cu adevărat interesul.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*