liberinteleorman.ro

Medici veterinari din Teleorman, la protest!

23 martie 2018

Monica Vasilescu

Mai mulți medici veterinari din Teleorman vor participa la protestul mut organizat la nivel național, luni, 26 martie 2018. Unii doctori de liberă practică din toată țara și-au dat întâlnire în Piața Presei Libere, la ora 12.00, pentru a atrage atenția conducerii executive și legislative a României spre  problemele existente în cadrul profesiei. 

Protestul este organizat de Colegiul Medicilor Veterinari din România, iar nemulțumirile pe care medicii veterinari doresc să le facă publice vizează subiecte precum: efectele pe care modificările OUG 70/2017 le au asupra profesiei și a sănătății populației. După ce reprezentanții CMVRo au câștigat la Curtea de Justiție a Uniunii Europene procesul împotriva statului român cu privire la exclusivitatea medicului veterinar de a comercializa și de a utiliza medicamentul de uz veterinar, medicii veterinari solicită Parlamentului să corecteze OUG 70/2017 conform hotărârii Curții Europene. De asemenea, medicii veterinari concesionari sunt nemultumiți de tarifele pentru acțiunile concesionate/contractate, contractele de prestări servicii pentru acțiunile din Programul Strategic și lipsa de stabilitate a Programului Strategic al ANSVSA.

Medicii veterinari doresc ca protestul să fie unul mut, cu transmitere de mesaje.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Publicitate

Articolul precedent

Anunț de interes public

Următorul articol

Cine este și cine o protejează pe ”finanțista” Floriana Mitroi în Teleorman. Și, mai ales, de ce…

Cele mai recente articole de Actualitate