liberinteleorman.ro

Meci de fotbal caritabil. Fetele de la Universitatea Alexandria au jucat pentru copiii de la Trivalea Moșteni

12 aprilie 2017

Monica Vasilescu

În această perioadă, cu toții suntem cuprinși de farmecul Paștelui și al activităților ocazionate evenimentului și uităm că serbările din jurul Învierii Domnului nu sunt magice pentru toată lumea. Cu puțină implicare, totuși, lucrurile pot căpăta normalitate, mai ales dacă există oameni care nu se gândesc doar la persoana proprie. Un astfel de om este părintele Bogdan Nedea, care a ales să se dedice cu abnegație celor din jur și nu face acest lucru doar în privința profesiei sale, ci și prin acțiuni umanitare generate din suflet, nu din obligație. Părintele paroh de la Parohia Trivale II din comuna Trivalea Moșteni ocrotește, prin intermediul bisericii, copiii credincioși ai satului și vrea să le ofere condiții normale de trai tuturor, astfel că nu o dată a organizat acțiuni dedicate lor. De data aceasta, preotul paroh a demarat o campanie umanitară numită: ”Îmbracă un copil de Paște”, pentru ca micuții din comună să primească Lumina Sfântă a Învierii îmbrăcați în haine noi.

Acestei acțiuni i s-au alăturat coordonatorii Clubului Universitatea Alexandria, în frunte cu antrenorul Călin Pistolea și președintele Adrian Cioacă, printr-un eveniment sportiv organizat în scop umanitar, un meci de fotbal între fete, invitând participanții la eveniment să aducă haine sau jucării pentru copiii defavorizați. Ca atare, astăzi, pe stadionul Liceului Industrial nr. 1 din Alexandria (Rulmentul), Universitatea Alexandria a disputat un meci caritabil între componentele echipei mari și junioarele care activează în prezent pentru echipa alexăndreană. Partida a atras puțin public, dar consistent prin scopul său, în tribune fiind prezenți oameni care au dorit să ajute, alături de reprezentanți ai autorităților județene, printre care președintele Consiliului Județean Teleorman – Dănuț Cristescu și președintele Asociației Județene de Fotbal – Stan Prodan.

Pe parcursul jocului, ambele echipe au acordat momente de aplauze publicului, reușind execuții și acțiuni care i-au încântat pe cei prezenți, mai ales pe copiii cărora le-a fost închinat meciul, aduși de preotul Bogdan Nedea la fața locului. 30 copii sunt în grija sa la Biserica pe care o păstorește, iar ei vin de drag la slujbe și asta pentru că părintele a știut să-i facă să înțeleagă că este important să manifeste preocupări pentru spirit.

Și antrenorul Călin Pistolea a reușit, la rândul său, să le transmită empatie fetelor de la echipă, și, prin faptul că a pus pe picioare ideea organizării unui meci caritabil, a adus mai mulți oameni aproape unul de celălalt, atât la nivelul gândurilor bune pe care le pot transmite, cât și din punctul de vedere al sprijinului real pe care îl pot acorda, fiindcă un gest simplu umanitar are o importanță crucială pentru cei care trăiesc zi de zi din neajunsuri. Scorul meciului nu a contat. Importante au fost spiritul competiţiei şi obiectivul final, care a fost atins pentru moment.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Proiect pentru îmbunătățirea accesibilității în zona transfrontalieră, prin modernizarea a 10 străzi, la Turnu Măgurele

Următorul articol

Horia Brenciu concertează la Alexandria

Cele mai recente articole de Politica altfel