liberinteleorman.ro

Măsuri pentru prevenirea pestei porcine

10 august 2017

Ca urmare a confirmării pe teritoriul țării noastre a unui focar de pestă porcină africană la porcii domestici, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a dispus luarea de măsuri pentru prevenirea extinderii acestei boli.

În acest sens, la nivelul județului Teleorman a fost organizată de către Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Teleorman o instruire cu medicii veterinari de liberă practică împuterniciți la CSV comunale, ferme de porcine și medicii veterinari oficiali zonali. Obiectivul acestei instruiri a fost acela de a furniza instrucțiuni privind pesta porcina clasică și pesta porcină africană.

Totodată, unităților administrativ teritoriale din județ li s-a solicitat luarea imediată de măsuri legale în vederea interzicerii în târguri a vânzarii și cumpărării de porcine.

De asemenea, s-au înmânat autorităților locale materiale informative pentru a putea fi aduse la cunoștință populației.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a emis și un material cu privire la pesta porcină africană destinat crescătorilor de porcine din exploatațiile non-profesionale în vederea introducerii de măsuri de biosecuritate pentru animalele pe care le dețin.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Percheziții la Ferma Salcia! ”Au venit procurorii, ne-au arătat mandat și au intrat să verifice”

Următorul articol

Tudor Chirilă la Ideo Ideis: „Toată lumea ne minte, dar nu asta e problema. Important e să nu ne mințim singuri!”

Cele mai recente articole de Actualitate

DREPT LA REPLICĂ – De ce au fost sparte țevile de gaz în Alexandria

DREPT LA REPLICĂ cu privire la articolul “Doreii lui Drăgușin au spart două țevi de gaze îndouă zile”, publicat pe site-ul https://liberinteleorman.ro Având în vedere articolul ”Doreii lui Drăgușin au spart două țevide gaze în două zile”, publicat pe site-ul liberinteleorman.ro, în data de 19.06.2024, pentru corecta informare a cetățenilor, vă rugăm să publicați, în aceleași condiții, următoarele precizări: – în timpul execuției lucrărilor pentru realizarea obiectivului de investiții ”Reabilitarea și modernizarea rețelei stradale din municipiulAlexandria: str. Negru Vodă, str. Cuza Vodă tronson 2, str. Libertățiitronson 1, str. Libertății tronson 5, str. București, str. Dunării, str. Av. Alexandru Colfescu, str. Constantin Brâncoveanu, str. Agricultori, str. Victor Antonescu”, potrivit contractului aflat în derulare cu S.C. Administrația Străzilor, Construcții Edilitare S.R.L., societate aflată însubordinea Consiliului Local