Măsuri pentru prevenirea pestei porcine

în Actualitate

Ca urmare a confirmării pe teritoriul țării noastre a unui focar de pestă porcină africană la porcii domestici, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a dispus luarea de măsuri pentru prevenirea extinderii acestei boli.

În acest sens, la nivelul județului Teleorman a fost organizată de către Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Teleorman o instruire cu medicii veterinari de liberă practică împuterniciți la CSV comunale, ferme de porcine și medicii veterinari oficiali zonali. Obiectivul acestei instruiri a fost acela de a furniza instrucțiuni privind pesta porcina clasică și pesta porcină africană.

Totodată, unităților administrativ teritoriale din județ li s-a solicitat luarea imediată de măsuri legale în vederea interzicerii în târguri a vânzarii și cumpărării de porcine.

De asemenea, s-au înmânat autorităților locale materiale informative pentru a putea fi aduse la cunoștință populației.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a emis și un material cu privire la pesta porcină africană destinat crescătorilor de porcine din exploatațiile non-profesionale în vederea introducerii de măsuri de biosecuritate pentru animalele pe care le dețin.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*