liberinteleorman.ro

Masterat gratuit la „Universitatea Partidului” pentru consilierul-postac Cristiana Alcea

27 octombrie 2018

Carmen Dumitrescu

Cristiana Alcea este, din multe puncte de vedere, un caz aparte. Partidul i-a luat mințile fără să-i fi dat prea multe în schimb, dacă nu luăm în calcul tronul de consilier județean și, mai nou, un an de masterat gratuit la faimoasa „Universitate a Partidului”, adică „Valahia” familiei Panagoreț. Totul s-a întâmplat în ședința consiliului local Alexandria de săptămâna aceasta, când pe ordinea de zi a apărut și necesitatea luării unei decizii comune a factorilor locali cu privire la nevoia Cristianei Alcea, consilier județean, de a face masteratul pe ochi frumoși, nu pe bani, ca toți colegii ei mai mici și fără posibilități materiale. Cu excepția consilierului local Cătălin Dumitrașcu, toată lumea a votat pentru acordarea acestei facilități. Că poate devine ministru, nu de alta!

Dar să ne amintim cine e Cristiana Alcea! Cristiana Alcea era o banală profesoară de franceză printr-o comună a județului, care ar fi rămas probabil anonimă, dacă n-ar fi avut „inspirația” de a-și lua elevii la o operațiune de lipire de afișe cu Liviu Dragnea într-o campanie electorală. Mai târziu, a devenit postac de bază al partidului, remarcabilă prin lăturile pe care se pricepe să le arunce, grație formării ei de mahala. Ulterior, am mai văzut-o pe la sediul DNA, susținându-l pe Liviu Dragnea din toată puterea plămânilor ei și pe la mitingurile organizate de PSD pe la Cotroceni și Piața Victoriei. Între timp, devenise și consilier județean, așa că pretențiile i-au crescut.

De aceea, i se pare acum normal să ia șansa unui copil deștept, dar fără posibilități financiare, de a face un masterat gratuit, numai pentru că ea stă în banca de lângă Oana Panagoreț, șefa universității partidului, la Consiliul Județean și asta îi dă posibilitatea să aranjeze lucruri. Desigur, și Consiliul local Alexandria a simțit nevoia să susțină acest demers. Nu de alta, dar nu se știe niciodată când o să ajungă Alcea ministru.

Universitatea Valahia din Târgoviște are, după cum știm deja, o filială la Alexandria. Acolo sunt școlarizați toți privilegiații și postacii pesediști din Teleorman, ca să aibă destulă școală cât să fie îndreptățiți la funcții. Universitatea e condusă de Oana Panagoreț, la rândul ei consilier județean PSD, și de familia acesteia, mai precis fiul și nora.

În acest moment, lucrurile sunt clare. Pe motiv că nu-l mai are alături pe unul din părinți și că nu se prea descurcă cu banii, consilierul județean Cristiana Alcea a lăsat demnitatea deoparte și a cerut ce i se cuvine: școală din bani publici. Și a primit! Sperăm doar ca asta să se vadă în activitatea ei de postac. Nu de alta, dar poate învață să scrie în limba română lăturile pe care are ordin să le arunce în jur.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Angajat al Consiliului Județean Teleorman, amenințat în stil mafiot de primarul Aurel Drăghici!

Următorul articol

Dacă mâine ar fi alegeri, 57% dintre teleormăneni ar vota PSD

Cele mai recente articole de Din culisele politice