Masonii de carton

în Actualitatea politică

culiseCarmen Dumitrescu
E plin Teleormanul de masoni. Evident că la o asemenea afirmație ai tendința să te întorci cu spatele și să râzi în hohote. Păi la câte “elite” adăpostește județul ăsta… e și normal să te întrebi unde s-au găsit suficiente valori ca să compună măcar un sfert de lojă, asta în condițiile în care femeile oricum sunt excluse din astfel de organizații secrete. Și totuși, se pare că avem mai mult decât suficienți și toți… analfabeți. Sau semi-analfabeți, că măcar pe cărțile de joc au mai pus mâna unii dintre masonii noștri, așa că aproape toți pot face distincția între un șapte de treflă și o damă de pică… Unii dintre ei mai joacă și zaruri, vând droguri prin licee sau inițiază școlărițele pe calea pierzaniei. Uneori, ne întrebăm și noi care o fi ritualul de inițiere al masonilor de carton ai Teleormanului în tainele puterii oculte. Adică, se folosește cuțitul sau zarul? Dar și aceasta este o dilemă din care nu vom putea ieși. Ce e drept, mai sunt unii masoni spălați printre “secreții” noștri, dar, așa cum era de așteptat, aceia nu sunt politicieni sau gazetari. Căci “grosul” masonilor de carton provin, se pare, din lumea politicii și presei județene, ceea ce n-ar fi, în esență, nerezonabil. Dar culmea e că din toată presa și din toată politica, masonii Teleormanului sunt cei mai corupți și mai puțin elitiști cu putință. Desigur, n-ar trebui să ne mire. Cum toate ciurucurile fac zilele astea carieră politică de anvergură, era normal ca și masoneria să “înghită” resturile de la elită existente la nivel județean. În plus, ar fi trebuit să ne dăm seama cum stau lucrurile văzând ce personaje ni se recomandă drept “rotarieni”. Cu câteva excepții, și acelea sunt Iote, Dumitrașcu și Rînescu, restul rotarienilor sunt niște figuri rizibile, enervante, oportuniste, care se cred mini-dumnezei pe pământ doar pentru că au reușit și ei să strângă un ban grămadă pentru că s-au căsătorit cu cine trebuia sau pentru că au furat de la cine s-a putut. Acum toți fac acte de binefacere și se declară donatori universali, deși dacă ar avea de ales între a călca un câine și o bătrână cu mașina, ar sta puțin pe gânduri înainte de a răspunde. Privind către noii masoni și către noii rotarieni, începem să ne temem puțin. Pentru că dacă elitele astea sunt, atunci nu mai avem nicio speranță și nu degeaba am lăsat-o la intrarea în Teleorman. Dar sperăm, măcar cu jumătate de suflet, că noul curent de masoni se va simți și va da înapoi. Pentru că dacă mai putem accepta un viceprimar analfabet și un prefect narcisist, nu vom accepta niciodată ideea că există oameni pe lumea asta care includ scursurile în rândul elitelor, pentru că au bani sau influență. Și dacă pasul în spate nu va fi făcut, ne vom face, la rândul nostru, o misiune de credință (publică, nu secretă) din a analiza dosarelor tuturor masonilor de carton care populează în mod nejustificat Teleormanul. Cu obrazul înainte, domnilor!

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

7 Comments

  1. Oameni care si-au ratat meseria ,o adunatura de impostori ,diletanti si oportunisti sau mai bine zis niste buticari care se joaca dea mafia.Tot timpul se lauda cu faptele altora (si Eminescu si Eistein au fost -spun ei)dar uita sa ne spuna cine sunt ei si ce stiu sa faca.Masoneria e plina de avocati care nu au castigat nici un proces,doctori care nu au vindecat pe nimeni si au umplut cimitirele de oameni,ingineri care nu stiu sa construiasca nici o fantana etc dar in schimb sunt cavaleri de Malta:Te umfla si rasul cand auzi oameni care ininte de 89 stateau la coada la butelie cu scaunul ,deodata au devenit cavaleri ,luminati smdp

  2. Am cunoscut si eu cativa masoni. Sunt jalnici!
    Suplimentar – in 1937, Sfantul Sinod al B.O.R., a blestemat masoneria, blestem ce nu este ridicat nici in prezent.
    Fereste-ne, Doamne, de masoni!

  3. Masoneria nu e o societate rea în ansamblu, a avut parte de o presă negativă și a fost demonizată de indivizi pentru care”ocult” nu înseamnă ascuns ci ceva legat de vrăjitorie sau alte scamatorii. Idea e că „Rotary” nu poate fi considerată decât ruda săracă și prostă” a masoneriei, o aripă ruptă dintr-o lojă americană formată din indivizi ce nu se ridicaseră la nivelul confraților și fuseseră excluși. Cât privește masoneria alexăndreană…. Hehehe, nu e chiar așa. Există un lider, un tip discret ce nu băgat în niciun scandal, a făcut carieră în domeniul lui iar potentații politici fac anticameră la el. Nu e fabulație ce spun. Au fost și indivizi ce au vrut să ardă etape gen un fost consilier de ministru ce a zburat din lojă și pe urmă a tot decăzut, ajungând să fie subiect ridicol al unor dezvăluiri de „mafiotisme” a la Louis de Funes! Si-a făcut chiar și o lojă nerecunoscută de nimeni! Iar poziția BOR nu e de mirare, ăștia văd pe „necuratu'” chiar și într-o periuță de dinți electrică!

  4. In Alexandria merge sa sperii precupetele si taximetristii cu masoneria asta .Eu nu inteleg ceva si anume ,,Mai baieti,, daca sunteti niste genii locale si conduceti din umbra ministrii cum Draku se face ca suntem cel mai sarac judet din tara? de ce nu santajati politicienii sa ne scaoata wc din fundul curtii?sau sunteti masochisti? dar merge sa-l arati pe unul prin Penny ,,uite asta e mason,, Ole sa traiti sefu ,, Unora le place sa debuteze pana la 80 de ani.

  5. Cu toate pacatele ei BOR e acuzata degeba in acesta caz.Insusi Patriarhul Romaniei este mason.asta se si vede cu ochiul liber caci este pe cale sa distruga Ortodoxia din temelii.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*