liberinteleorman.ro

Mașini de poliție cu geamuri negre – IPJ Teleorman nu știe cine le-a montat

Legea nu este aceeași pentru toată lumea și asta o demonstrează chiar Poliția. Ne referim acum la o procedură pe care un om de rând, dacă nu o respectă, este sancționat pe loc și amintim de cazuri mai grave în care un polițist care a omorât un copil pe trecerea de pieton nu are pe numele său nici măcar un control judiciar.

Concret, mai multe autoturisme ale Inspectoratului de Poliție Teleorman (IPJ) au folii aplicate inclusiv pe geamurile din față, vizibilitatea fiind redusă semnificativ, fapt care contravine legii. O lege pe care IPJ ne-a explicat-o detaliat, fără a face referire la legalitatea mașinilor proprii, pe care nu le-a verificat nimeni dacă depășesc procentul legal de înnegrire. Mai mult, Inspectoratul, nu are o evidență a autospecialelor care au folii întunecate aplicate și nu deține informații privind procedura de montare a acestora, după cum ni s-a explicat într-un răspuns al unei cereri făcute în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public, document care a venit după 29 de zile de la trimitere (limita este de 30 de zile). O lună le-a luat celor care se ocupă cu transmiterea datelor solicitate de presă să spună că nu dețin informațiile solicitate. Responsabilul cu Legea 544 la IPJ a dat un copy-paste din lege și nu a răspuns întrebărilor esențiale, în speță dacă procedura îndeplinește condițiile legale, câte autospeciale au o astfel de folie atașată și motivul pentru care s-a luat această decizie.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

2 Comments

  1. Uitati-va la loganurile neinscriptionate cu radar,(gen APA) Au geamurile cu 5%transperanța pe fata, loganul albastru la fel
    Despre ce vorbim? Ei au voie, chiar dacă nu sunt legale.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Publicitate

Articolul precedent

„145 de ani de la Proclamarea Independenței României”, la Muzeul Judeţean Teleorman

Următorul articol

Cea mai veche icoană din lume, la Mănăstirea Pantocrator din Teleorman

Cele mai recente articole de Actualitate