liberinteleorman.ro

Martorii lui Iehova din județul Teleorman comemorează moartea lui Isus Cristos

27 martie 2023

Comunitatea creștină a Martorilor lui Iehova din județul Teleorman comemorează moartea lui Isus Cristos, marți 04 aprilie 2023 ora 19:30 in Alexandria va avea loc la Restaurantul Unicom din strada Negru Voda nr 100-102. Alte orașe din apropiere unde se ține evenimentul: Roșiorii de Vede, Turnu Măgurele, Videle și Bragadiru. La  evenimentul de anul trecut  au asistat peste 740 persoane în județul Teleorman.

Marți 04 aprilie 2023, se împlinesc 1990 de ani de la moartea și învierea lui Isus Cristos. Data de 04 aprilie corespunde celei de 14 nisan din vechiul calendar ebraic, când evreii din secolul I celebrau Paștele.

Ce este Paștele?

Paștele este o sărbătoare evreiască prin care se comemorează eliberarea evreilor din sclavia egipteană, eveniment care, potrivit Bibliei, a avut loc în anul 1513 î.e.n. Potrivit Legii Mozaice, israeliții trebuiau să comemoreze anual acel eveniment important în a 14-a zi a lunii evreiești abib, numită mai târziu nisan. Cuvântul tradus în limba română prin Paște înseamnă „a trece peste” și face referire la momentul dezlănțuirii celei de-a zecea plăgi peste Egiptul antic. Cu ocazia mesei de Paște, israeliții mâncau, pe lângă miel (sau ied), turte nedospite și ierburi amare. În zilele lui Isus Cristos, cu ocazia Paștelui se consuma vin și chiar se intonau cântări religioase.

Este celebrarea Comemorării, ținută de Martorii lui Iehova, una și aceeași cu sărbătoarea Paștelui?

Nu. Cu ocazia Paștelui se sărbătorește învierea lui Isus, în timp ce Comemorarea este o celebrare solemnă a morții sale. Aceasta este în armonie cu porunca pe care Isus le-a dat-o continuatorilor săi apropiați: „Continuați să faceți lucrul acesta în amintirea mea”. (Luca 22:19) Martorii lui Iehova celebrează Comemorarea în fiecare an, la data în care, potrivit calendarului lunar biblic, se aniversează moartea lui Isus. El a instituit această sărbătoare în 14 nisan 33 e.n., după apusul soarelui. Asemenea primilor creștini, Martorii lui Iehova continuă să țină Comemorarea în fiecare an. Pentru a stabili data în care cade 14 nisan, folosim metoda de calcul utilizată în timpul lui Isus, nu metoda utilizată în calendarul evreiesc modern.

Cum se va celebra?

Programul începe și se încheie cu o cântare, urmată de o rugăciune spusă de un Martor al lui Iehova. Partea principală a programului este un discurs public în care se explică importanța morții lui Isus și modul în care putem trage foloase de pe urma sacrificiului făcut de Dumnezeu și de Cristos pentru noi.

Comemorarea morții lui Isus Cristos este cel mai important eveniment al anului pentru Martorii lui Iehova. La evenimentul de anul trecut, ținut online, celor peste 8,7 milioane de Martori li s-au alăturat peste 11 milioane de invitați, la eveniment asistând în întreaga lume în total peste 19,7 milioane de persoane.

Pe site-ul oficial al Martorilor lui Iehova se găsesc informații actualizate cu privire la cele mai apropiate adrese din fiecare localitate unde se va celebra Comemorarea. Căutați o întrunire (jw.org)

Cine sunt Martorii lui Iehova?

O religie creștină ai cărei membri îi aduc închinare lui Iehova Dumnezeu și îi ajută pe oameni să afle mai multe lucruri din Biblie, prin diverse metode de evanghelizare. Obiectivul principal al activității lor de instruire biblică este de a le împărtăși semenilor vestea bună despre Regatul sau guvernarea lui Dumnezeu. (Matei 24:14) Numele distinctiv de Martori ai lui Iehova are legătură cu Dumnezeul pe care îl reprezintă și cu activitatea de predicare și de predare pe care o fac în numele său, fără să fie plătiți.

La acest eveniment este invitat publicul larg, iar intrarea este liberă, a transmis Orban Laszlo – Reprezentant local de presă al Martorilor lui Iehova.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Autoturism răsturnat, la Cosmești – Șoferul a fost rănit ușor

Următorul articol

„Povestea Oului de Paște” – legende și tradiții populare

Cele mai recente articole de Religie