Marius Nica: “Odată cu implementarea cardului de sănătate nu vor mai exista reţete pentru morţi. Dar trebuie să facă un efort şi medicii de familie… ”

în Actualitate

nica

Carmen Dumitrescu

Despre cardul de sănătate se discută destul de mult în ultima perioadă, având în vedere că această noutate din domeniul Sănătăţii va impune modernizarea sistemului, dar şi un control mai riguros al activităţii medicilor de familie. În cadrul şedinţei Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, problema cardului de sănătate a fost analizată destul de tranşant de către fostul director al CAS Teleorman, Marius Nica, acesta oferind şi argumente de natură să convingă pe toată lumea că măsura Guvernului a fost una înţeleaptă.

Singura problemă reală, ce se va manifesta la nivelul judeţului nostru în următoarea perioadă este aceea că nu toţi medicii de familia au achiziţionat cititorul de carduri, însă Marius Nica a declarat că medicii trebuie să facă acest efort, fie că le convine, fie că nu: “Da, este o problemă că medicii de familie nu au încă cititor pentru cardul de sănătate, dar acest card e foarte important pentru că vine la pachet cu nişte beneficii reale. Sistemul va putea fi mai bine controlat, aşa că odată cu implementarea cardului de sănătate nu vor mai exista reţete pentru morţi… Nici internări pentru morţi… Cititorul de carduri trebuie achiziţionat de fiecare medic de familie, pentru că, atunci când câştigi 10.000 de lei pe lună poţi investi 50 de lei într-un cititor de carduri. Şi poate că nu ştiaţi, dar şi calculatoarele medicilor de familie sunt cumpărate tot de CAS. Aşadar, e cazul să se mai facă eforturi şi din partea medicilor de familie…”

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*