MARIN ALMĂJANU: Sinteza activității parlamentare în legislatura 2012 – prezent

în Actualitatea politică

Monica Vasilescu

Marin AlmajanuDupă o perioadă de timp petrecută în Casa Poporului sau în teren, senatorii și deputații ar trebui să aducă oamenilor dovezile că nu le-au dat votul în zadar. A venit rândul deputatului Marin Almăjanu să fie analizat din punct de vedere al muncii depuse din funcția în care a fost trimis de electorat. Dacă ne uităm la ceea ce a făcut propriu-zis, sesizăm că domnia sa nu prea a avut o activitate prolifică în legislativul țării pe parcursul unui an și jumătate de mandat.

Potrivit informațiilor postate pe site-ul Camerei Deputaților, omul cu state vechi în Palat a rămas la 27 de luări de cuvânt, 14 propuneri legislative iniţiate, două întrebări şi interpelări cu referire la informaţii privind lectoratele şi cursurile de limbă, cultură şi civilizaţie românească şi promovarea personalului încadrat în funcţii specifice de execuţie şi grade profesionale.

Nici în teritoriu nu am putea spune că este tocmai vivace, dar are momente de sinceritate în care recunoaște public faptul că, pentru țară, el și colegii săi, mai ales aceia cu care se ținea de mână până mai deunăzi, nu și-au îndeplinit promisiunile. Într-o declarație făcută în clipa în care a fost reales președintele PNL Teleorman, deputatul și-a amintit și de necazurile electorilor, spunând că problema sa cea mare este aceea a modului în care trăiesc oamenii în Teleorman, pentru faptul că serviciul acestuia este la Parlament, neavând niciun fel de afacere. Liderul liberalilor spunea atunci că își dorește enorm de mult să-l determine pe Crin Antonescu și pe ceilalți parlamentari de Teleorman să aducă teleormănenilor ceea ce le-au promis în campania electorală: locuri de muncă, locuri de muncă, locuri de muncă. ”Aceasta este problema care mă deranjează pentru că nu s-a concretizat”, cităm din Marin Almăjanu și îi lăsăm pe oameni să comenteze.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Cele mai recente în Actualitatea politică