liberinteleorman.ro

Marian Fişcuci, ACHITAT definitiv în dosarul Proinvest

Omul de afaceri Marian Fişcuci a fost achitat definitiv, luni, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în dosarul Proinvest, în care prejudiciul calculat de procurori se ridică la 1,2 milioane euro.

În acelaşi dosar, completul de cinci judecători a menţinut condamnarea fostului deputat PSD – Adrian Simionescu la 1 an şi 8 luni de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de acte de comerţ incompatibile cu funcţia deţinută, el fiind obligat să presteze muncă muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 100 de zile la Primăria Turnu Măgurele sau la Centrul pentru persoane vârstnice Furculeşti.

Magistraţii au dispus şi confiscarea de la Adrian Simionescu a sumei de 638.085 lei, considerată folos necuvenit rezultat în urma săvârşirii infracţiunii de efectuare de acte de comerţ incompatibile cu funcţia.


Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Junioarele U 17 s-au calificat la Turneul final al Campionatului Național de fotbal feminin

Următorul articol

BAC 2021: 114 candidați au absentat, iar un candidat a fost eliminat pentru tentativă de fraudă

Cele mai recente articole de Actualitate