Marele PNL se împiedică în candidați mici

în Actualitatea politică

pnl3Carmen Dumitrescu
Nu mai e prea mult timp și vin alegerile locale. Iar pentru alegători, situația n-a fost niciodată mai simplă, pentru că ei sunt puși acum să decidă între două tabere. Iar dacă în tabăra pesedistă, situația e clară, Victor Drăgușin fiind cel mai bun dintre candidații posibili, pentru „marele PNL”, lupta abia acum începe. Și nu discutăm, așa cum ar fi normal, despre lupta cu adversarul politic, ci despre o luptă internă a celor două partide care compun noua formațiune politică pentru a scoate la suprafață un candidat. Titirișcă pierde teren în fața Bitanului, care-și asigură drumul pentru o carieră politică la nivel județean, în timp ce la PNL se caută în neștire un candidat dintre cei câțiva membri de partid cu notorietate.
Despre candidatura lui George Drăghici nu se mai discută, pentru că acesta ar fi refuzat să piardă în lupta cu Drăgușin, lăsându-le locul în sondaje Mariei Stoian și lui Gabriel Nădrag. Nu vom comenta aceste opțiuni, decât prin prisma faptului că într-un oraș misogin, candidatura unei femei constituie un risc absolut, dar nu putem ști dacă e o variantă mai rea decât eventuala candidatură a unui anonim.
În tot acest timp, pe flancul democrat-liberal al noului PNL, Bitanu’ testează mai multe variante de lucru, orientându-se în direcții dintre cele mai riscante, numai pentru a-i arăta cine e șeful lui Florin Titirișcă. Probabil că la el acasă, în confortul conacului de la Gresia, Nițulescu râde în pumni. Și e firesc s-o facă, în contextul în care epigonii sunt, de multe ori, jalnici și, în acest caz, de-a dreptul ridicoli.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*