Marea mazilire a lui Nițulescu – adevăr sau provocare?

în Actualitatea politică

Teodor Nitulescu (1)Carmen Dumitrescu

Sunt încinse spiritele în “noul PNL”. Mai ales în aripa democrat-liberală a formațiunii politice, unde se pregătesc mari surprize pentru următoarea perioadă. Publicul scenei politice teleormănene știe că, după cea mai recentă dintre vizitele DNA-ului la domiciliul lui Teodor Nițulescu, acesta a luat decizia să se dea la fund… O perioadă, cel puțin, până când lucrurile aveau să se calmeze și opinia publică avea să uite de scandalul nelegiuirilor nițulesciene. În acest sens, el a introdus în politica județeană un nou concept, în speță, cel de “concediu politic”, considerând că în câteva luni va putea reveni la conducerea partidului cu același tonus războinic care l-a consacrat.

Și, pentru a se asigura de faptul că locul îi va fi păstrat neatins până la întoarcere, Nițulescu a delegat toate atribuțiile lui primarului de la Suhaia și secretarului executiv al partidului, Cristi Barbu, zis Bitanu’, pentru că, la acel moment, Nițulescu avea încredere absolută în loialitatea omului pe care l-a tot sprijinit de-a lungul vremii.

N-a fost să fie! Pentru că Bitanu’, sociabil cum îl știm, a reușit să se bage pe sub pielea șefilor de la București ai partidului și, odată ce s-a văzut singur pe tarlaua democrat-liberală teleormăneană, a început să facă demersuri pentru preluarea definitivă a funcției de președinte a partidului. În jurul lui, democrat-liberalii au început să se consume. Ascensiunea lui Cristi Barbu i-a deranjat pe mulți, mai ales pe vicepreședinții partidului, care se așteptau ca locul lui Nițulescu să ajungă la unul dintre ei, nu la secretarul executiv. Vizibil nemulțumiți de evoluția situației, aceștia au făcut demersuri pentru a-l convinge pe Nițulescu de faptul că a făcut o mutare proastă și l-au determinat pe acesta să revină la partid. Ceea ce s-a și întâmplat la începutul acestei săptămâni.

Cu toate acestea, Bitanu’ continuă demersurile de a-l mazili pe Nițulescu, folosindu-se de relațiile apropiate cu liderii partidului de la București, în timp ce aripa nițulesciană a partidului face sforțări supraomenești de a conserva statu quo-ul. Desigur, în acest moment, nu mai există PDL, partidul lui Blaga unindu-se cu PNL-ul în cadrul unei noi structuri politice, supranumită generic “noul PNL”. Și în această situație, e greu de crezut că Nițulescu va putea fi mazilit fără alegeri interne. Dar dacă lui Bitanu’ îi iese manevra, el va deveni, probabil, cel mai iubit de pesediști dintre toți democrat-liberalii. Pentru că, de la Dragnea în jos, toți politicienii Teleormanului au încercat marea mazilire a lui Nițulescu. Și niciunuia nu i-a ieșit, Nițulescu având o capacitate de regenerare de invidiat. Iar dacă Bitanu reușește să răspundă provocării, atunci toți cei care spun despre el că, dacă-l iei repede, nu prea știe nici tabla înmulțirii, vor fi obligați să-și reconsidere atitudinea. Pentru că Bitanu’ joacă acum totul sau nimic. Iar dacă va câștiga, atunci își va câștiga cel puțin o reputație de bun strateg. Strateg de Teleorman… Dar tot e ceva!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*