liberinteleorman.ro

Mara Calista: ”Victor Drăgușin și Dănuț Cuclea inventează propriile reguli de afișaj electoral”

Primarii din Teleorman și legea electorală…

Obișnuiți să facă ce vor în localitățile pe care le administrează, primarii din Alexandria și Turnu Măgurele au găsit și în legea electorală o sursă de privilegii. Invocând un text de lege care îi obligă să le asigure competitorilor condiții de desfășurare a campaniei electorale, edilii social – democrați Victor Drăgușin și Dănuț Cuclea inventează propriile reguli de afișaj electoral.

Dacă la Turnu Măgurele edilul și-a mascat adevăratele intenții printr-o tragere la sorți care să stabilească ordinea în care se lipesc afișele candidaților la alegerile europarlamentare  pe panourile de afișaj electoral, la Alexandria, Victor Drăgușin apelează fără nici o jenă la instrumentul său de forță, Poliția locală, pentru a-i pedepsi pe cei  care nu i se supun.

Într-un dispreț total față de lege, Victor Drăgușin a ordonat îndepărtarea afișelor electorale ale celor care nu i-au cerut, în scris, un loc pe panou. Pe ce criterii stabilește edilul alexăndrean unde își pune un partid sau altul afișul electoral? Nu știe nimeni. Ca să nu mai menționăm faptul că o astfel de acțiune nu este prevăzută nicăieri în lege!

De ce era nevoie de astfel de aroganțe și tertipuri când există prevederi legale clare de desfășurare a campaniei electorale? Cât de mult poate influența un afiș lipit mai sus sau mai jos opțiunile electoratului? Absolut deloc. Toate aceste manevre nu fac altceva decât să dovedească, încă odată, că unii edili chiar se cred deasupra legii și sub umbrela partidului stat, le este îngăduit orice.

Vreau să le amintesc celor doi edili teleormăneni că LEGEA nr. 33/2007 privind organizarea și desfășurarea alegerilor pentru Parlamentul European este în vigoare și nu poate fi modificată decât în Parlamentul României, nu prin dispoziția primarilor. Articolul 40, alin (1) prevede „Primarii sunt obligați ca după expirarea termenului de depunere a candidaturilor, dar până la începerea campaniei electorale, să stabilească, prin dispoziție, locuri speciale pentru afișajul electoral, în care să amplaseze panouri electorale, ținând seama de numărul partidelor politice, organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale, alianțelor politice sau electorale dintre acestea care participă la alegeri, precum și al candidaților independenți. În același termen, dispoziția primarului se aduce la cunoștință publică prin afișare la sediul primăriei.” Prevederea este foarte clară, nu lasă loc de interpretări și nici nu oferă privilegii edililor zeloși din Teleorman.

Mara Calista – deputat PNL

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Ziua Teleormanului a agitat spiritele în Consiliul județean: „Adevărul e că o ducem extraordinar de bine în județul Teleorman și locuitorii sar în sus de bucurie că suntem pe ultimul loc la șomaj!””

Următorul articol

Cât adevăr este în ceea ce îți spun politicienii în această campanie electorală? Află de la Detectorul de Minciuni!

Cele mai recente articole de Actualitatea politică