liberinteleorman.ro

Mara Calista, singurul deputat de Teleorman contra modificărilor la statutul magistraților

13 decembrie 2017
Advertisement

Monica Vasilescu

Plenul Camerei Deputaților a aprobat, luni, modificările dorite de coaliția PSD-ALDE-UDMR la Statutul judecătorilor și procurorilor. Deputații puterii au votat inclusiv propunerile care stabilesc că procurorii pot fi controlați ierarhic și că statul este obligat să se îndrepte împotriva magistraților care produc prejudicii prin rea-credință sau gravă neglijență. Totodată,  cu 167 de voturi ”pentru” şi 90 ”împotrivă” a fost aprobată şi modificarea legii ANI, care prevede că interdicţiile aplicate senatorilor şi deputaţilor descoperiţi de Agenţia Naţională de Integritate în conflict de interese în perioada 2007 – 2013 încetează de drept.

Printre deputații de Teleorman care au fost de acord cu aceste modificări sunt cei ai PSD-ALDE, doar reprezentata PNL votând împotrivă.

TELEORMAN
1. Calotă Florică Ică (ALDE-Teleorman) – pro
2. Boboc Valentin Gabriel (PSD-Teleorman) – pro
3. Dragnea Nicolae-Liviu (PSD-Teleorman) – pro
4. Răduţ Violeta (PSD-Teleorman) – pro
5. Calista Mara-Daniela (PNL-Teleorman) – contra

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Seară magică la Alexandria sub egida Clubului Rotary

Următorul articol

Ziua în care ne-a călcat pe toți metroul…

Cele mai recente articole de Actualitate