Mara Calista: ”Partidul lui taxă peste impozit și impozit pe ce nu există recidivează cu taxarea pe muncă!”

în Actualitate

După ce intenționează să limiteze dreptul la muncă pentru românii aflați în străinătate, reprezentanții aflați la guvernare, cu o majoritate în Parlament, aplică o impozitare dublă a contractelor part-time pe termen lung, consideră deputatul de Teleorman – Mara Calista.

”În loc să se îndrepte greșeala făcută prin Ordonanța Guvernului nr. 4/2017 privind taxarea în full a contractelor part-time, parlamentarii coaliției majoritare o revalidează și duc la rang de lege o noua bizarerie în piața muncii. Astfel, reafirmă în mod politic, discreționar și fără consultări cu mediul de afaceri concurențial că munca în regim part-time trebuie să fie taxată la dublu!

Faptul că taxele trebuie să fie corelate cu timpul și tipul de muncă prestat este un lucru elementar pentru orice economie de piață și nu trebuie impozitate arbitar, la dublu, cum este cazul acestei legi. Partidul Național Liberal va contesta la CCR această inițiativă absurdă! De altfel, am și votat atât în comisiile de specialitate, cât și în Plen contra acestei inițiative legislative. Ne dorim o țară în care oamenii să fie impulsionați să muncească, să aibă parte de sprijinul statului atunci când se lovesc de probleme, nu o țară în care statul român și PSD/ALDE pun bocancul pe gâtul antreprenorilor și angajaților din mediul privat doar-doar se mai stoarce un ban în plus pentru plata inepțiilor electorale”, a declarat Mara Calista.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*