Mara Calista, nou proiect legislativ: creșterea natalității, susținerea proaspetelor familii și educația timpurie

în Actualitate

Parlamentarul de Teleorman – Mara Calista a depus la Camera Deputaților un proiect legislativ privitor la creșterea natalității, susținerea proaspetelor familii și educația timpurie. Potrivit acesteia, proiectul vine în ajutorul tinerilor părinți în sensul de a oferi o alternativă la numărul redus de creșe și grădinițe și îi ajută să se întoarcă mai repede la locul de muncă, având copiii alături de ei pe tot parcursul zilei.

”Așa cum vă promiteam, am revenit cu un nou proiect legislativ în ceea ce privește creșterea natalității, susținerea proaspetelor familii și educația timpurie.
Societatea noastră trebuie să pună accent pe educația timpurie a copiilor întrucât dezvoltarea copilului până în 3 ani este extrem de importantă, iar sprijinul pe care trebuie să îl acordăm noilor părinți este esențial pentru o viață economică și socială sănătoasă.
Proiectul de lege pe care l-am depus în luna August vine în ajutorul tinerilor părinți în sensul de a oferi o alternativă la numărul redus de creșe și grădinițe (mai ales în centrele urbane mari) și îi ajută să se întoarcă mai repede la locul de muncă, având copiii alături de ei pe tot parcursul zilei. Proiectul de lege prevede posibilitatea înființării de creșe și grădinițe în instituțiile publice finanțate parțial sau integral de la bugetul de stat, precum și în întreprinderile cu capital majoritar sau integral de stat. Cheltuielile vor fi suportate de instituția angajatoare, iar personalul va fi asigurat cu ajutorul Ministerului Educației și Cercetării. Mai multe detalii cu privire la acest proiect puteți afla accesând fișa proiectului la: http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect…
Un proiect de lege asemănător, dedicat unitaților din mediul privat, se află și el pe traseul legislativ, urmând să primească raportul în cadrul Comisiei de specialitate. Proiectul prevede că angajatorii care investesc în educația timpurie vor scădea din impozitul pe profit sumele cheltuite în acest sens, dar nu mai mult de 1500 de lei/ copil. Mai multe detalii cu privire la acest proiect puteți afla accesând fișa proiectului la: http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect…”, a anunțat deputatul de Teleorman – Mara Calista.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*