Mara Calista: 10 motive pentru care votez Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale

în Actualitate

Suntem într-un moment de cumpănă la nivelul clasei politice. Din păcate, spun acest lucru în calitate de deputat în Parlamentul României – încrederea românilor la nivelul instituțiilor centrale și locale este foarte jos și, de cele mai multe ori, se întâmplă acest lucur pe bună dreptate. 

Practic, societatea are nevoie acută de modele la nivel politic. Suntem la o intersecție a desăvârșirii sociale fie într-un succes moderat, fie într-un eșec răsunător. Doar prin modele de succes ale normalității, decenței și bunului-simț, țara, implicit societatea, își vor reveni din letargia în care ne aflăm. 

Tocmai de aceea, vreau să vă prezint succint de ce voi vota cu Klaus Iohannis pentru cea mai înaltă funcție în stat. 

Din punct de vedere intern: 1. Este un președinte care a militat constant pentru o justiție independentă. De-a lungul mandatului a dat dovadă că rezistă asaltului venit din partea PSD pe acest palier.2. Este un președinte care susține competența administrativă. Niciodată nu a garantat cu semnătura incompetența, nepotismul sau obediența politică. 3. Nu este implicat în scandaluri și evită orice fel de circ. Nu este un președinte jucător. Țara are nevoie de un președinte mediator, de un președinte care să poată reprezenta cu demnitate interesele și cu integritate obiectivele noastre. 4. Pentru că este un profesor. A modelat generații de copii, a educat: baza solidă a unui tipar de om de stat, model pentru administrația centrală. 5. Pentru că nu veți vedea numele vreunui baron local asociat cu președintele țării.

Din punct de vedere extern: 1. Reprezintă cu succes România în orice cancelarie externă. 2. Este președintele cu care și partenerii strategici din Washington, și colegii europeni din Bruxelles rezonează pentru două linii strategice țării noastre: creşterea rolului României în cadrul Uniunii Europene şi NATO, precum şi întărirea şi extinderea Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii.3. Pe cifre, între 2015 și 2019, Klaus Iohannis a participat în 25 de vizite bilaterale în afara ţării şi a găzduit peste 40 de şefi de stat şi de guvern în România. Un record care propulsează puternic imaginea țării în plan extern. 4. Este un președinte pro-Uniunea Europeană. A susținut de nenumărate ori o Uniune inclusivă la nivel de țări membre și cetățeni europeni. 5. A militat constant pentru aderarea României la spațiul Schengen. 

10 motive simple, dar ferme și la obiect pentru care voi vota Klaus Iohannis. Și eu îmi doresc la fel de mult o Românie normală, o țară în care să văd generațiile viitoare că au un viitor binemeritat datorat profesionalismului și meritocrației.

Mara Calista – deputat de Teleorman

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*