liberinteleorman.ro

Mănăstirea SF. Pantelimon de la Siliștea Gumești, în flăcări! Un bărbat a murit în incendiu

20 octombrie 2018

Noaptea trecută, în jurul orei 00.30, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, pompierii militari roșioreni au fost alertați de producerea unui incendiu izbucnit la un atelier de tâmplărie din curtea mănăstirii Sf. Pantelimon, din localitatea Siliștea Gumești.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Teleorman, maior Gelu Dragomir, la fața locului s-au deplasat patru echipaje de la Detașamentul Roșiorii de Vede, cu 2 autospeciale de stingere, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD, un echipaj de la Punctul de lucru Dobrotești cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, o autocisternă cu apă de la Detașamentul de Pompieri Zimnicea și o autospecială cu apă de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Silistea. La sosirea forțelor de intervenție focul se manifesta generalizat, la întreaga construcție, pe o suprafață de cca. 500 mp, fără pericol de extindere la alte imobile deoarece acestea erau amplasate la o distanță mai mare. În interiorul atelierului au fost 3 persoane, două dintre ele reușind să iasă la timp, una fiind însă prinsă de incendiu, pierzându-și viața. Victima este un bărbat de 59 de ani, care lucra acolo. Pompierii militari au reușit să stingă în totalitate focul după aproape 7 ore de intervenție. Au ars ori au fost distruse bunuri estimate la suma de 100.000 de lei, reprezentând acoperișul atelierului, realizat din astereală din lemn învelită cu țiglă ceramică, mai multe aparate și mașini electrice de prelucrare a lemnului, 3 butelii de gaz, 2 autoturisme parcate în imediata apropiere, 8 t de lemne de foc și tablorile electrice trifazice. Din primele cercetări efectuate la fața locului, a reieșit ca focul a izbucnit cel mai probabil de la un cablu electric defect care alimenta aparatele de prelucrare a lemnului.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

CAMPANIE DEMNITARĂ. Să donăm blugi (ne)rupți în genunchi pentru deputatul Violeta Răduț!

Următorul articol

Alt caz de pestă porcină în Teleorman

Cele mai recente articole de Actualitate